Η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ανέτρεψε τη δική του προηγούμενη απόφασή να διεξαχθεί η δίκη για το Μάτι στην Ευελπιδων όπου διαδραματίστηκαν θλιβερές σκηνές συνωστισμού και αδυναμίας να διεξαχθεί η δίκη σε ένα στοιχειωδώς πολιτισμένο περιβάλλον.

Ακόμα κι αν λόγω της ιδιότητας του ως γιατρού δεν είχε γνώση για τα κτίρια της σχολής Ευελπίδων ως υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να έχει επισκεφτεί το χώρο προκειμένου να διαπιστώσει εγκαίρως την ακαταλληλότητα πριν λάβει στις 19.10.2022 (ΦΕΚ 5395) την απόφαση να διεξαχθεί εκεί η δίκη, μια και γνώριζε πολύ καλά τους τα μεγέθη. Μετά από τις απαράδεκτες σκηνές που διαδραματίστηκαν άλλαξε την απόφασή του στις 21.10.2022 (ΦΕΚ 5469)

Μπορεί λοιπόν σήμερα ο υπουργός να δέχεται «συγχαρητήρια» για τη δυναμική του παρέμβαση (στον εαυτό του) όμως η αλήθεια είναι ότι καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει προκειμένου να καθίσταται δυνατό να διεξαχθούν ταυτόχρονα δίκες με πληθώρα μαρτύρων και κατηγορουμένων. Και να σκεφτεί κανείς ότι επί ΝΔ τα τρία τέταρτα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης παραχωρήθηκαν στο ΠροΠο.

Θυμίζουμε εδώ ότι ο Κ. Τσιάρας ξόδεψε για την ανακαίνιση του κτιρίου, των επίπλων  και των κήπων του νοικιασμένου υπουργείου πάνω από 300. 000 ευρω. Στο μεταξύ ήδη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου διεξάγεται και η Δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με ότι κι αν αυτό σημαίνει για την εξέλιξη και αυτής της δίκης αλλά και της δίκης για το Μάτι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ