Τελειωμένη η Νέα Δημοκρατία, κάτω από 25% τα ποσοστά στη Μακεδονία: Τα σκάνδαλα και οι “αρπαχτές” διαλύουν το κόμμα

Πρόκειται για υποθέσεις και σκάνδαλα που συγ-κλονίζουν το Μαξίμου, την κυβέρνηση, την ΚΟ της ΝΔ και βεβαίως την κοινωνία που παρακολουθεί εμβρόντητη τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επιτελείου, αλλά και της “αυλής” που πλαισιώνει το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Τελευταίο επεισόδιο η Ρεβέκκα Πιτσίκα, συγγενής του ζεύγους Μητσοτάκη και επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία από το 2019 είναι διορισμένη στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, καθώς και CEO της εταιρείας People for Business που φέρεται έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Δεξί χέρι του πρωθυπουργού,επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση και παράλληλα με θέση και σε εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Νίκου Δένδια στις 13 Νοεμβρίου 2019, η Ρεβέκκα Πιτσίκα διορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), με τη θητεία της να είναι τριετής.

“Πολυ-εργαλείο η κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα. Δε φτάνει που πήρε μέχρι στιγμής μισό εκατ. ευρώ αναθεσούλες από το Δημόσιο, είναι και διορισμένη από το 2019, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Ούτε τώρα την ξέρετε; Και όλα αυτά επειδή έφτιαξε ένα μητρώο στελεχών στη ΝΔ που δε λειτούργησε ποτέ” σχολίασε καυστικά ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριος Κάτσης.

Μαζί με την υπόθεση Ανδρέα Πάτση, μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ταυτίζεται πλεον στη συνείδηση του κόσμου με τα funds και τα “κοράκια” που λεηλατούν τα σπίτια των ευάλωτων δανειοληπτών προκαλούν μεγάλη ανα-ταραχή στο Μαξίμου και σε κορυφαίους υπουργούς που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές. Για πρώτη φόρα το πρωθυπουργικό επιτελείο βρίσκεται τόσο πολύ στριμωγμένο από τις αποκαλύψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς πλήττεται καίρια το αφήγημα περί διακυβέρνησης των “αρίστων” και της ηθικής με αποτέλεσμα οι όποιες αντιδράσεις και απαντήσεις να είναι αμήχανες και ενοχικές.

Στο σκάνδαλο Πάτση το Μαξίμου βρέθηκε απολογούμενο, καθώς εκείνος που αποκάλυψε την προσπάθεια συγκάλυψης ήταν ο ίδιος ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., όταν δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση ότι συνέτασσε το δελτίο τύπου απάντησης στις “συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ” μαζί με τον Γιάννη Οικονόμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να παραδεχθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι πάντες γνώριζαν τη δράση του Α. Πάτση, ενώ στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν με χαρακτηριστική καθυστέρηση τα ανακλαστικά της Δικαιοσύνης και της αρμόδιας για τα πόθεν έσχες επιτροπής της Βουλής.

Επί της ουσίας το Μαξίμου δεν έχει αρθρώσει λέξη για την καταιγίδα των τελευταίων ημερών. Δημοσιευματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, αναφέρονται στην κομματική και εκλογική βάση της ΝΔ που βράζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στο κυβερνών κόμμα που θεωρούν ότι “η υπόθεση Πάτση μπορεί να κοστίσει πολύ στην παράταξη” ενόψει των πολιτικών εξελίξεων αφού αγγίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση της περιόδου, δηλαδή τους δανειολήπτες.

Παράλληλα οι βουλευτές της ΝΔ είναι οργισμένοι και παίρνουν πλέον αποστάσεις από τις σκάνδαλα και τους εμπλεκόμενους σε αυτά, στέλνοντας μηνύματα στο Μαξίμου να προχωρήσει εδώ και τώρα σε κινήσεις και διαδικασίες κάθαρσης, διαφορετικά οι εκλογές και ιδίως οι πρώτες της απλής αναλογικής μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: