Καμία επαφή με τη ζοφερή πραγματικότητα δεν φαίνεται να έχει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε -για πολλοστή φορά- να επιδείξει τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση, προκαλώντας το κοινό αίσθημα με την εκτός τόπου και χρόνου συμπεριφορά του.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως ανέμελος ποδηλάτης, κάνοντας βόλτα με το -ελβετικό μοντέλο και μάλιστα πανάκριβο- ποδήλατό του στα χωριά των Ιωαννίνων, την ώρα που ο κόσμος καίγεται. Με πρόσχημα τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ακόμη ένα ξέγνοιαστο τριήμερο, την ίδια ακριβώς στιγμή που οι Ελληνες δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα.Την Παρασκευή παρακολούθησε την παρέλαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Καλπάκι Ιωαννίνων, προέβη σε δηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» και στη συνέχεια -οποία έκπληξη- βρήκε αφορμή για ακόμη μία εξόρμηση. Ο πρωθυπουργός έκανε ποδηλατάδα από την Αρίστη μέχρι το Μονοδένδρι, από όπου, αφότου κάθισε να… ξαποστάσει, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με παιδιά, νέους και πολίτες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία του πανέμορφου χωριού.
Ηπιε μάλιστα καφέ, γεύτηκε τοπικά εδέσματα (συγκεκριμένα γλυκό του ταψιού), συνομίλησε με πολίτες και φωτογραφήθηκε με όλους, με το βλέμμα στις εκλογές που έρχονται. Το πιο εξοργιστικό ήταν, βεβαίως, και από το socializing στο οποίο επιδόθηκε ο πρωθυπουργός ο τρόπος παρουσίασης της ποδηλατάδας από τα φίλα προσκείμενα μίντια.

Το αποκορύφωμα υπήρξε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η οποία έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, εξαίροντας τη χαλαρή του διάθεση και την όρεξή του για selfies, ενώ στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή αναλύθηκε λεπτομερώς με χάρτη (!) η διαδρομή που ακολούθησε ο ξέγνοιαστος ποδηλάτης.

Αλά Γιώργος
Οι χαλαρές βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θύμισαν εντόνως τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου. Σημειωτέον πως η ομοιότητα των δύο ανδρών είναι σοκαριστική, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι αμφότεροι επιλέγουν την απόλαυση και τη χαλάρωση, την ώρα που η χώρα συνταράσσεται. Εν προκειμένω, το σκάνδαλο Πάτση εξακολουθεί να ταρακουνά την πολιτική ζωή του τόπου.

Ταυτοχρόνως, η υπόθεση των υποκλοπών πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά όπως αποκαλύπτεται εσχάτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθούσε τους πάντες! Κι όλα αυτά την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποθρασυνθεί τελείως, δίνοντας καθημερινά ρεσιτάλ πρόκλησης και ύβρεων.

Η κυβέρνηση ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, περί άλλα τυρβάζει, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν θεωρείται ικανό ώστε να προβληματίσει τόσο πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον «αναγκάσει» να παραμείνει εντός τειχών και να σκύψει πάνω στα προβλήματα, έστω για ένα τριήμερο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ