Στις 17 Ιουλίου, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ο κ.Τσιάκος ανακοίνωσε την ανάπλαση του Παυσιλύπου. Κίνηση βιαστική, τόσο βιαστική που λίγο καιρό νωρίτερα ζήτησε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για ανάπλαση του πάρκου, δίνοντας περιθώριο πέντε ημερών. Πέντε μέρες τις θεωρούσε αρκετές για το σχεδιασμό της ανάπλασης του Παυσιλύπου ο Δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι πέρα από βιαστικός είναι και πρόχειρος.

Ας μείνουμε όμως στο βιαστικός.

Η πρεμούρα του να δείξει στους δημότες ότι ενδιαφέρεται για την πόλη και πως έχει έργο να παρουσιάσει, τον οδήγησε σ’ αυτή την κίνηση. Πρώτα απαξίωσε το αναψυκτήριο για να το δώσει σε ιδιώτη και στη συνέχεια για να ισορροπήσει την κατάσταση “σκαρφίστηκε” την ανάπλαση.

Πάνω στη βιασύνη του παρουσίασε μια μελέτη που η μειοψηφία τη χαρακτήρισε εντελώς άστοχη, ο ίδιος όμως απτόητος συνέχισε αυτό το δρόμο, γνωρίζοντας βέβαια πως ακόμα κι αν δε γίνει καμία εργασία στο Παυσίλυπο, του χρόνου από τη θέση της αντιπολίτευσης θα λέει πως η μελέτη είναι δικό του έργο. Ήδη με την ανακοίνωση της ανάπλασης άρχισε τα γνωστά: “ Ο κύβος ερρίφθη! Δημιουργούμε μια σύγχρονη πόλη που αξίζει να ζεις και να επισκεφτείς” ήταν τα πρώτα του λόγια.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και τον διαψεύδει οικτρά καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ότι κάνει το κάνει στο γόνατο.

Κι ερχόμαστε στην προχειρότητα.

Φαντάζομαι θα γνωρίζετε όλοι σας πως για οποιαδήποτε παρέμβαση σε πάρκα, άλση, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου κλπ, απαιτείται άδεια απ’ το Δασαρχείο. Ο κ. Τσιάκος δεν το γνώριζε κι ούτε θα το γνώριζε ποτέ αν δε του το επισημαίναμε εμείς όταν δύο αντιδήμαρχοι του έλεγαν κάτι αστεία για την Παπαράντζα.
Σε ότι αφορά το Παυσίλυπο λοιπόν του επισημάνθηκε απ’ το Δασαρχείο πως απαιτείται σύνταξη διαχειριστικής μελέτης εγκεκριμένη από τη δασική υπηρεσία. Η μόνη αντίδραση του κ. Τσιάκου ήταν να ζητήσει εκτίμηση του κόστους διαχειριστικής μελέτης δεκαετούς διάρκειας.

Έκτοτε τίποτα από πλευράς Δήμου, παρόλο που το Δασαρχείο του επεσήμανε ξανά και ξανά την ανάγκη διαχειριστικής μελέτης προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εργασία. Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκα γραπτώς από το Δασαρχείο Καρδίτσας στις αρχές Σεπτέμβρη.
Η ουσία είναι λοιπόν πως τέτοια μελέτη ακόμα και σήμερα δεν έχει, παρόλα αυτά ψευδόμενος μιλάει για “πόλη που αξίζει να επισκεφθείς” και για ανάπλαση του Παυσιλύπου.

Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να καταλάβει κανείς πως εκείνο που νοιάζει τον κ. Τσιάκο είναι η εικόνα του και αδιαφορεί πλήρως για το Δήμο και τις ανάγκες του. Διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας του και ένα έργο δικό του δεν έχει.

ΤΙΠΟΤΑ δεν έκανε για το Δήμο, όλες οι παρεμβάσεις στόχο έχουν την εικόνα του. Έπνιξε την Καρδίτσα και για την εικόνα του την αφήνει ξανά ανοχύρωτη, αδιαφορώντας αν θα ξαναπνιγεί, αφού τα λεφτά για τις αποκαταστάσεις των υποδομών προστασίας τα ρίχνει άσφαλτο.
Έλαχε σ’ αυτόν η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (έργο άλλων που προσπάθησε να το οικειοποιηθεί) και η ανικανότητά του είχε σαν αποτέλεσμα μια πλατεία ντροπή για την πόλη, που όταν βρέχει γίνεται μπανιέρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του επισημαίναμε τις αστοχίες και τώρα δήθεν εκνευρισμένος λέει ότι δεν παραλαμβάνει το έργο. Έτσι θα μείνει η πλατεία μ’ αυτόν το Δήμαρχο που μπλέξαμε. Έτσι θα μείνει και το νέο Δημαρχείο (έργο άλλων κι αυτό που προσπάθησε να οικειοποιηθεί). Το νέο Δημαρχείο έπρεπε να ήταν έτοιμο πριν δύο χρόνια, αλλά το ανέλαβε ο κ. Τσιάκος! Δυστυχώς.
Τώρα ήρθε η σειρά του Παυσιλύπου. Ανακοινώνει έργα, χωρίς να έχει μεριμνήσει για τα απαραίτητα. Για τις εντυπώσεις το κάνει και μετά μένουν μισά στους δημότες, απαιτώντας διπλάσια κόστη για να ολοκληρωθούν Αυτά τα έργα θα κληρονομήσει στο Δήμο ο κ. Τσιάκος!

Υ.Γ. Μετά το συγκεκριμένο άρθρο θα ετοιμάσει διαχειριστική μελέτη. Ας μη βιαστεί όμως γιατί αν είναι συνταγμένη στο γόνατο θα απορριφθεί. Με το πάσο του να τη συντάξει, έχει καιρό μπροστά του…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: