Όλο το βρωμόσωγο στα τέσσερα για τον Πάτση: Διέγραφε δημοτικά τέλη και πρόστιμα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Όλο το βρωμόσωγο στα τέσσερα για τον Πάτση: Διέγραφε δημοτικά τέλη και πρόστιμα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Την ώρα που αγόραζε κόκκινα δάνεια, έχοντας στην κατοχή του τρεις off shore ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης με δικαστικές προσφυγές επιχειρούσε να μπει σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών του.

Ο Ανδρέας Πάτσης ενώ αγόρασε μέσω εταιρειών «κόκκινα δάνεια» 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ, με τραπεζικό δανεισμό από την τράπεζα της οποίας αγόραζε κόκκινα δάνεια, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reader, προσέφευγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών του ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της ακίνητης περιουσίας του!

Ο τρόπος που λειτούργησε, πολιτικά κι επιχειρηματικά, είναι απολύτως συμβατός όχι απλά με τις «αρχές της Ν.Δ» αλλά με αυτό που αποκαλούμε «ελληνική οικονομία» τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως και νωρίτερα. Έφτιαξε εταιρία εκμετάλλευσης των κόκκινων δανείων, δηλαδή ότι ακριβώς κάνουν -νομιμότατα- τα περίφημα «funds» κερδοσκοπώντας πάνω στα αδιέξοδα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που καταστράφηκαν από την οικονομική κρίση.

Ενεπλάκη ως παράγοντας με το ποδόσφαιρο, αντιγράφοντας σε μικρογραφία την συνταγή της εγχώριας «μεγάλης επιχειρηματικότητας». Αξιοποίησε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού πλαισίου για την διακίνηση κεφαλαίων (off-shore εταιρίες, μη ονομαστικοποίηση μετοχών, επιχειρηματικό απόρρητο) που έχουν νομοθετηθεί διαχρονικά ως παράγοντες ανάπτυξης. Ανέπτυξε πολιτικές φιλίες τις οποίες χρησιμοποίησε για να «ανοίξουν πόρτες» στις δραστηριότητές του, αυτό κι αν είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού «επιχειρηματικού δαιμονίου». Θα μπορούσαμε να πούμε πως «μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία» αν αυτή η φράση σας θυμίζει κάτι.

Ο Δήμος Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης, του διέγραφε χρέη. Αυτή είναι η συμμορία, η γαλάζια αλητεία που τρώει δημόσιο χρήμα. Ιδού οι αποδείξεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: