Η βρωμόγρια Λαγκάρντ που ήπιε το αίμα του ελληνικού λαού κατηγορεί τον Πούτιν ότι είναι ψυχικά άρρωστος

Η Κριστίν Λαγκάρντ, αυτή η ελεεινή μπαμπόγρια που μαζί με άλλους ήπιαν επί μάι δεκαετία το αίμα του ελληνικού λαού, καταφέρεται κατά του Πούτιν. Απίστευτες εκφράσεις. Δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να οδηγείται από κακές δυνάμεις, αλλά ότι η εισβολή του στην Ουκρανία ένωσε τον ουκρανικό λαό, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή Late Late Show του ιρλανδικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTE, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία αποτελεί μέρος της προσπάθειάς του να προκαλέσει χάος και να καταστρέψει όσο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μπορεί.

«Γιατί να κάνει τέτοια πράγματα, να εισβάλλει σε μια χώρα, σκοτώνοντας ανθρώπους, καταστρέφοντας την υφή μιας κοινωνίας και αποτυγχάνοντας; Όποιος συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο πρέπει να καθοδηγείται από κακές δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Ο Πούτιν κάποτε δεν ήταν τόσο άρρωστος όσο σήμερα

Αναφερόμενη στις προηγούμενες συναντήσεις της με τον Πούτιν, η Λαγκάρντ τον αποκάλεσε «τρομακτικό άτομο», προσθέτοντας ότι «δεν ήταν τόσο άρρωστος όσο σήμερα». Ακόμα κι έτσι, όμως, οι ενέργειες του Πούτιν έχουν επανενώσει τον ουκρανικό λαό, σύμφωνα με την ίδια. «Έχει αναζωογονήσει το ΝΑΤΟ και σίγουρα έχει φέρει κοντά τους Ευρωπαίους», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Αφού εξέφρασε την άποψή της, πάντως, η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ίδια είναι «απλώς μια κεντρική τραπεζίτης», επομένως «δεν θα έπρεπε να λέει όλα αυτά τα πράγματα».
Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός δημιουργήθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης από την απόφαση του Πούτιν

Εξηγώντας τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ, η οποία την Πέμπτη διπλασίασε το βασικό της επιτόκιο στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, η Λαγκάρντ είπε ότι η κεντρική τράπεζα καταπολεμά τον πληθωρισμό που προκαλείται από την ταχεία ανάκαμψη μετά την πανδημία συν την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την απόφαση του Πούτιν να εισβάλει με αδικαιολόγητο τρόπο σε μια άλλη χώρα.

«Αυτή η ενεργειακή κρίση προκαλεί τεράστιο πληθωρισμό, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια γιατί θέλουμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό, να τον επαναφέρουμε σε λογικά επίπεδα, ώστε το κόστος ζωής να μην είναι τόσο υψηλό για τους ανθρώπους», κατέληξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *