26/10/22 δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε.Υ. Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας για την δράση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με καλεσμένη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα 26/10/22 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για εκδήλωση.

Εκεί βρέθηκαν αιφνιδιαστικά υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή εργασίας (πλέον 14 μήνες σε αναστολή ) και διαδήλωσαν ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους.

Για μια ακόμη φορά οι υγειονομικοί και τα μέλη της Π.Ο.Ε.Υ. ήταν μπροστά στα γεγονότα για να διαδηλώσουμε για την εξοντωτική απόφαση που μας έχει εκτός Ε.Σ.Υ. τόσους μήνες χωρίς καμία λογική, φωνάξαμε για την επιστροφή στην εργασία μας, για την επιστροφή του συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Με συνθήματα όπως «αίσχος και ντροπή η κάθε αναστολή » και «πάρτε πίσω τις αναστολές», «τσιράκια του Μπουρλά», «αίσχος και ντροπή η κάθε αναστολή και η Πρόεδρος σιωπή», οι υγειονομικοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις αυταρχικές αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Όμως, η αντίθετη άποψη και η διαμαρτυρία προφανώς δεν είναι κάτι που αυτή η Κυβέρνηση θέλει.

Έτσι, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις υγειονομικών, συγκεκριμένα δύο γυναίκες, υπό τις αποδοκιμασίες των συναδέλφων τους κατά των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, τους πήραν τα στοιχεία και τις άφησαν ελεύθερες.

Είναι ντροπή αυτό που συνέβη, καθώς προκειμένου να περάσει αλώβητη η ΠτΔ, δεν δίστασε να «μαζέψει» ακόμα και μανάδες (υγειονομικούς) που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και ήθελαν απλώς να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά.

Η Νίκη είναι μονόδρομος.

Σαν Έλληνες έχουμε το κεφάλι πάντα ψηλά, πολεμάμε το άδικο την αναλγησία και τον βούρκο ενός διεφθαρμένου κατεστημένου.

“Αν θεωρήσεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα εγγυάσαι ότι δεν θα υπάρχει ελπίδα.
Αν θεωρήσεις ότι υπάρχει ένα ένστικτο για Ελευθερία, ότι υπάρχουν ευκαιρίες να αλλάξεις τα πράγματα τότε είναι πιθανόν να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου”.

Εκ του Δ.Σ. Συντονιστικού Π.Ο.Ε.Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας)

https://www.facebook.com/groups/1814890565359541/permalink/2111678435680751/

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία μεροκαματιάρη στο Μεταξουργείο: Η Νέα Δημοκρατία μας κόβει το μεροκάματο, ρίχνουν τον “γενικό” χωρίς καμία προειδοποίηση
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Λύτρας: “Ίδιο ακριβώς το καινούργιο εμβόλι# με το πρώτο, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ