Τίμησε η Θεσσαλονίκη τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο- Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την λιτανεία σε κλίμα κατάνυξης

Τίμησε η Θεσσαλονίκη τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο- Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την λιτανεία σε κλίμα κατάνυξης

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των εικόνων της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του Πολιούχου, στη Θεσσαλονίκη.Πλήθος πιστών βρέθηκαν από το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τη λιτανεία με την οποία ξεκίνησε ουσιαστικά ο τριήμερος εορτασμός για την 26η και 28η Οκτωβρίου.

Τις ιερές εικόνες μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, με τους πιστούς να ακολουθούν σε όλη την πόλη.

Στον ιερό ναό έφτασε λίγο μετά τις 10:30 ο μητροπολίτης Άνθιμος μετά την περιπέτειά του με τον κορ#νοϊό.

Η πομπή πέρασε από το προαύλιο του Διοικητηρίου όπου στις σκάλες βρίσκονταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου.

Ακολούθησε δέηση μπροστά από το κτήριο και έπειτα συνεχίστηκε η λιτανεία. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται διέλευση της λιτανείας από το ΥΜΑΘ.

Στη λιτανεία βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και πλήθος βουλευτών και πολιτευτών της πόλης.

Η λιτανεία ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου θα καταλήξει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: