Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή και περίεργα πόθεν έσχες από το “αρπακτικό” των Γρεβενών Ανδρέα Πάτση

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών Αρχών μπαίνει το σκάνδαλο Πάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, υπέβαλλε αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να του διαβιβαστούν τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την περιουσιακή κατάσταση του Ανδρέα Πάτση.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις γύρω από την τέλεση αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, μεταξύ άλλων το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικος χρήματος.

Παραδέχονται ότι βρέθηκαν «ανακρίβειες» στο πόθεν έσχες
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε να κινηθεί με καθυστέρηση μετά τις τρομερές αποκαλύψεις για τις business του Πάτση με κόκκινα δάνεια και απευθείας αναθέσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επέρριψε ευθύνες στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό που χειρίστηκε το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή Γρεβενών.

Συγκεκριμένα, στο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε ο Θανάσης Μπούρας αναφέρει ότι «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Δεδομένης, σημειώνεται, «της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επισπεύδεται».

«Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία», αναφέρει ο Θ. Μπούρας και προσθέτει η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα αποφανθεί άμεσα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: