Πρώτα τους εξαθλίωσαν και τώρα τους ζητάνε συγγνώμη: Μετανιωμένη παρουσιάζεται η Πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά για τα χουντομέτρα

«Λυπάμαι ειλικρινά για όποιον υπέστη διάκριση ως αποτέλεσμα του καθεστώτος του εμβ#λίου», δήλωσε η Πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά Danielle Smith.

«Λυπάμαι βαθιά για όποιον απολύθηκε λόγω του εμβ#λίου και τον καλωσορίζω πίσω αν θέλει να επιστρέψει».

Είναι μία ξεκάθαρη ομολογία από ανώτατο αξιωματούχο του τι υπέστησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη και χιλιάδες από αυτούς στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον στον Καναδά έχουν την διάθεση να επανορθώσουν και να ζητήσουν και μία συγγνώμη δικαιώνοντας όσους υπερασπίστηκαν την υγεία τους και προπάντων την ελευθερία τους (γιατί μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι αποφασίζουν για το σώμα τους και την ύπαρξή τους).

Όπως είπε προ εννέα ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επειδή πολλές φορές έχω ερωτηθεί γι’ αυτή την απόφαση, εγώ πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε. Άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του συστήματος Υγείας».

Προφανώς στον Καναδά δεν έχουν τέτοια προβλήματα…

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Danielle Smith είπε ότι λαμβάνει νομικές συμβουλές για το πώς μπορεί να δώσει «αμνηστία» σε κατοίκους της Αλμπέρτα που έλαβαν πρόστιμα ή συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τους περιορισμούς δημόσιας υγείας λόγω COVI-D-19.

Η πρωθυπουργός μίλησε στα ΜΜΕ μετά την ομιλία της στα μέλη του Ενωμένου Συντηρητικού Κόμματος στην ετήσια γενική τους συνέλευση.

Είπε ότι δεδομένου ότι τα περισσότερα πρόστιμα και χρεώσεις προήλθαν από τη διοικητική οδηγία των Υπηρεσιών Υγείας της Αλμπέρτα, ο πρωθυπουργός μπορεί να καταφέρει να τα ακυρώσει.«Ήταν μια πολιτική απόφαση να απορρίψουμε τον Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών για να τεθούν αυτά τα πρόστιμα εξαρχής και νομίζω ότι μπορεί να είναι μια πολιτική απόφαση να επανορθώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό και να τα εξαλείψουμε», είπε η Smith.

«Αυτά που μου έρχονται στο μυαλό είναι άνθρωποι που συνελήφθησαν ή τους επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν μάσκες», πρόσθεσε.

“Αυτά δεν είναι πράγματα που είναι φυσιολογικό να επιβάλλονται πρόστιμα και να διώκονται”, είπε η Smith.

«Θα εξετάσω λοιπόν το εύρος των εκκρεμών προστίμων που εξακολουθούν να υπάρχουν και να λάβω νομικές συμβουλές για το ποια από αυτά μπορούμε να ακυρώσουμε και να παράσχουμε αμνηστία».

Στον Καναδά, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός που αποφασίζει για τις αμνηστίες είναι το ομοσπονδιακό συμβούλιο αποφυλάκισης βάσει του νόμου περί ποινικών μητρώων.

Οι κυβερνήτες των Πολιτειών του Καναδά μπορούν να εκδώσουν χάρη κατόπιν συμβουλής του υπουργικού συμβουλίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: