Μια σοβαρή καταγγελία για τον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, έκανε ο Παύλος Πολάκης, καθώς τον εμπλέκει σε αγορές δανείων, δηλαδή σε ρόλο «κορακιού» που βγάζει στο «σφυρί» τα σπίτια ανθρώπων. Ο Πάτσης που είναι και κουμπαράκι του Στέλιου Πέτσα φέρεται να είναι σε εταιρεία που αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς δάνεια 63 εκατ. ευρώ αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και λεπτομέρειες σύμφωνα με τις οποίες ο Πάτσης:

1) Έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού «ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων», με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€.

2) Αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς!

Η εταιρεία αυτή κατά τον Πολάκη δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα, η πορεία του χρήματος που διακινεί.

Επίσης, ο βουλευτής αναρωτιέται πού και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση τα 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς;

Καθώς και για το πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 ευρώ που έχει αγοράσει, όπως επίσης και αν έχει κάνει πλειστηριασμούς;

Στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί!

Ο Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του παρελθόντος, έχει δώσει λεφτά από τις γνωστές Λίστες Πέτσα σε site που διατηρεί ο Ανδρέα Πάτσης με τη σύζυγό του δημοσιογράφο, Βίκυ Παπαλουκά. Σύμφωνα με lifestyle δημοσιεύματα, το ζεύγος Πέτσα έχει παντρέψει το συγκεκριμένο ζεύγος.

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει το κινητό του Ηλία Μίχου: Σε πανικό οι νεοδημοκράτες που τους “καίνε” οι συνομιλίες
Επόμενο άρθροΠεδίο μάχης κάθε βράδυ το κέντρο της Αθήνας με κόσμο που αντιδρά στις ασυδοσίες της αστυνομίας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ