Η συνδικαλιστική παράταξη Πρωτοβουλία Αστυνομικών σε Ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έγινε δέκτης καταγγελιών από αστυνομικούς οι οποίες αφορούν αξιωματικό που υπηρετεί στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας:

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έγινε δέκτης καταγγελιών από συναδέλφους, οι οποίες αφορούν αξιωματικό που υπηρετεί στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να εκδηλώνει συνεχώς υποτιμητική, ειρωνική, πιεστική ακόμα και εξευτελιστική συμπεριφορά στο χαμηλόβαθμο προσωπικό του Γραφείου. Εξαιτίας του κλίματος εκφοβισμού που έχει καλλιεργήσει, έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πολλοί συνάδελφοι, με αποτέλεσμα μέχρι πρότινος στο Γραφείο να μην υπάρχει καν η υπηρεσιακή δυνατότητα να διατεθεί Αξιωματικός Υπηρεσίας σε ορισμένες βάρδιες.

Αν ένας αξιωματικός εκδηλώνει συστηματικά παράτυπη και απαράδεκτη συμπεριφορά προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αναρωτιέται εύλογα κανείς πώς θα συμπεριφέρεται και προς τους πολίτες. Η ηγεσία οφείλει να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες των συναδέλφων, οι οποίες αν ευσταθούν εγείρουν -συν τοις άλλοις- σημαντικούς προβληματισμούς για την ορθή λειτουργία των εν λόγω Γραφείων, τα οποία ασχολούνται με ένα πολύ ευαίσθητο αντικείμενο. Μάλιστα, οι εν λόγω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο καταγγελιών και προβλημάτων που έχουν ως επίκεντρο το Τμήμα της Ομονοίας, πράγμα που πρέπει να οδηγήσει την ηγεσία να εγκύψει σε αυτό εφαρμόζοντας σειρά από μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Κατά συνέπεια, άξιο απορίας είναι με ποια κριτήρια έγινε η στελέχωση των εν λόγω Γραφείων και με ποιο τρόπο ελέγχεται και διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία τους. Μήπως υπήρξε επιφανειακή μέριμνα από το Αρχηγείο για την επιλογή των αστυνομικών που τα στελεχώνουν, με αποτέλεσμα να προστίθενται σε αυτά κι άλλες περιπτώσεις αστυνομικής αδιαφορίας για ζ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: