Το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 ο αιμόφυρτος και βαριά τραυματισμένος Ζακ Κωστόπουλος δέχτηκε χτυπήματα και από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, τον έσυραν ημιθανή από τα πόδια στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, τον καθήλωσαν μπρούμυτα υπό το βάρος τουλάχιστον ενός αστυνομικού και του πέρασαν tie wrap πισθάγκωνα που, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, του προκάλεσε σημαντική απώλεια οξυγόνου.

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς έκανε λόγο για «άσκοπη βία» απέναντι σ’ έναν άνθρωπο «ακίνδυνο» και κατέληξε ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα που τελέστηκαν αποτελούν «δημόσιο σκάνδαλο».

Tο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι οι αστυνομικοί είναι αθώοι.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κάνει λόγο για «δικαίωση των ιδίων των συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό».

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

2 σχόλια στο “Αθώοι οι αστυνομικοί στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου”
  1. Οι φελοι πάντοτε επιπλέουν όπως τα σκατα. Αλλά στο τέλος το ίδιο χώμα θα τους φιλιλοξενησει και αυτούς. Ο χάρος απλά περιμένει.

  2. ΛΟΙΠΟΝ “ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝ’ΟΙ ΚΟΤΕΣ” Bλεπετε Γρηγοροπουλο ,Κωστοπουλο κ κ το…καλοπαιδο το μεγα καλλιτεχνη Φυσσα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: