Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στους κόλπους του ενιαίου φορέα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NIH), με την κοινοιποίηση πως εξετάζει μια προ-δημοσίευση μελέτης που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, το οποίο δημιούργησε μια «χιμαιρική» παραλλαγή του ιού COVI-D-19, εξαιρετικά θανατηφόρα, καθώς σκότωσε το 80% των εργαστηριακών ποντικιών.

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), τμήμα των NIH, δεν είχε γνώση για πειράματα τα οποία περιγράφονται σε προεκτυπωμένο άρθρο σχετικά με την έρευνα SAR-S-Co-V-2 των Εθνικών Εργαστήριων για Αναδυόμενα Λοιμώδη Νοσήματα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (NEIDL),” είπε το NIH σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, προ ημερών.

«Ο φορέας NIH εξετάζει το θέμα για να καθορίσει εάν η έρευνα που διεξήχθη, είναι νόμιμη, υπόκειται δηλαδή στη Δήλωση Πολιτικής Επιχορηγήσεων των NIH ή πληρούσε τα κριτήρια για αναθεώρηση σύμφωνα με το Πλαίσιο HHS [Υγεία και Ανθρώπινες Υπηρεσίες] για Καθοδηγητικές Αποφάσεις Χρηματοδότησης σχετικά με Προτεινόμενη Έρευνα που περιλαμβάνει Ενισχυμένα Πιθανά Πανδημικά Παθογόνα (Πλαίσιο HHS P3CO)».

Έκρυψαν την πραγματική έρευνα

Το ζήτημα προέκυψε αφότου μια αξιωματούχος του NIAID, η Emily Erbelding, είπε στο Stat News ότι η υπηρεσία της θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για την έρευνα προτού διεξαχθεί.

Ισχυρίστηκε δε, ότι το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης δεν αποκάλυψε την ακριβή φύση της μελέτης όταν έκανε αίτηση για επιχορήγηση.

«Αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε για το τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν εκ των προτέρων, και εάν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει το πλαίσιο P3CO, όσον αφορά στον ορισμό του πειράματος ως ενισχυμένο παθογόνο του δυναμικού πανδημίας, το ePPP, ώστε να είχαμε υποβάλει ένα πακέτο αυξημένου κινδύνου προς εξέταση από τη επιτροπή που συγκαλείται από το HHS, το γραφείο του βοηθού γραμματέα για την ετοιμότητα και την ανταπόκριση», δήλωσε η Erbelding στο Stat News.

Η αξιωματούχος είπε ότι «θα έχουν συνομιλίες τις επόμενες ημέρες» σχετικά με την έρευνα.

Όταν οι The Epoch Times επικοινώνησαν για σχολιασμό, μια εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης επεσήμανε μια δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη που διέψευσε τους ισχυρισμούς του NIH.

Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Erbelding και της NIAID στα άρθρα του STAT News, λέγοντας ότι «εκπλήρωσε όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές υποχρεώσεις και πρωτόκολλα» και «ακολουθώντας τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του NIAID», ενώ ισχυρίστηκε, πως «δεν είχαμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε αυτήν την έρευνα για δύο λόγους».

«Η μη-αποκάλυψη και η διαφυγή»

«Τα πειράματα που αναφέρονται σε αυτό το χειρόγραφο πραγματοποιήθηκαν με πόρους από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η χρηματοδότηση του NIAID αναγνωρίστηκε επειδή χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των εργαλείων και των πλατφορμών που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την έρευνα.

Δεν χρηματοδότησαν άμεσα αυτήν την έρευνα», ανέφερε η δήλωση.

Μετά τη δημοσίευση εκθέσεων της μελέτης στο διαδίκτυο, προκάλεσε δρυμεία κριτική.

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι ιοί έχουν καταφέρει να ξεφύγουν ακόμη και από τα πιο ασφαλή εργαστήρια.

Αυτό δεν είναι ένας κίνδυνος που μόνο οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αναλάβουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αμερικανικού κοινού.

Αυτή η έρευνα πρέπει να σταματήσει αμέσως, ενώ μπορούν να διερευνηθούν οι κίνδυνοι και τα οφέλη», δήλωσε ο γερουσιαστής Roger Marshall (R-Kan.) σε δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ