Κ.Τζέλλας: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας κορόιδεψε, μπήκαν λιγότερα χρήματα ενίσχυσης στους αγρότες”

Λιγότερα χρήματα από αυτά που περίμεναν, είδαν οι αγρότες του ν. Καρδίτσας στον λογαριασμό τους, με την καταβολή της Α’ δόσης της ενιαίας ενίσχυσης.Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, προσθέτοντας ότι όλος ο κάμπος είναι ανάστατος από αυτή την εξέλιξη. Περίμενε ο κόσμος, ανέφερε χαρακτηριστικά 25-30 ευρώ το στρέμμα, για παράδειγμα, και είδε 10 ευρώ.Ακόμα πρόσθεσε υπάρχουν παραγωγοί που λόγω του monitoring, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για τα ελεγχόμενα τμήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα οι καλλιέργειές τους. Επίσης, ανέφερε ότι δεν πληρώθηκαν οι μεταβιβάσεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό απογοήτευσης αλλά και οργής, πρόσθεσε, σε μία χρονιά που το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, συμπλήρωσε, ήρθε και ο ΕΛΓΑ και τράβηξε από τους λογαριασμούς το 70% των οφειλόμενων εισφορών, την στιγμή που οι αγρότες εισπράττουν το 47% με 48% της ενίσχυσης. Υπήρξαν και περιπτώσεις που τράβηξαν  όλα τα χρήματα, κατέληξε ο κ. Τζέλλας.

Μονόδρομος ο αγώνας

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ υποστήριξε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι μονόδρομος και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Agrotica το προσεχές Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο της έκθεσης και από την Καρδίτσα θα αναχώρησε ένα τουλάχιστον λεωφορείο στις 8 το πρωί και θα παραλάβει κόσμο και από Παλαμά στις 8:30. Πιστεύω υπογράμμισε ο κ. Τζέλλας, ότι τα χρήματα της ενίσχυσης ήταν σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οι αγρότες θα δώσουν ακόμα πιο δυναμικό παρόν μεθαύριο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: