Σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για καίριο έργο της Αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την προσφορά τους προς την κοινωνία.

«Η ασφάλεια όλων μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα είχα τονίσει πριν από τρία χρόνια, είναι μια πολιτική που εξακολουθούμε να την εφαρμόζουμε με προσαρμογές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι αυτό επιβάλει «όχι μόνο η οργάνωση μια ευνομούμενης κοινωνίας αλλά και η ίδια η ταχύτητα που αλλάζει ο κόσμος μας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναντικατάστατο τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ για την υπεράσπιση των συνόρων όπως το 2020 για να αποτρέψει το σχέδιο εργαλειοποίησης των μεταναστών ως μοχλό πίεσης απέναντι και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Όλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη θα το κάνουν» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
Η κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει τους αστυνομικούς στην απαιτητική τους αποστολή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γνωρίζετε πόσο τονώνεται το αίσθημα του πολίτη από την παρουσία της αστυνομίας στη γειτονιά του και σε αυτό επέμεινα πολύ για να απαλλάξουμε την ΕΛΑΣ από το βάρος της γραφειοκρατίας για να ενισχυθούν ιδίως οι βραδινές περιπολίες», είπε.

«Παρά την εικόνα που σχηματίζεται από ΜΜΕ και δικαιολογημένα με αφορμή ορισμένες υποθέσεις, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά εξαφανιστεί, καταργήσαμε τα άβατα, τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αρκετά κατειλημμένα κτήρια έχουν παραδοθεί» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο σημερινό περιβάλλον η ΕΛΑΣ καλείται να ανταποκριθεί με πολλαπλές προκλήσεις και το κατορθώνετε πανάξια, προσθέτοντας νέες επιτυχίες στις παλιές. Είναι πολλές οι πρόσφατες ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινωνία αλλά εξιχνιάστηκαν και αυτό στέλνει το μήνυμα ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο παρελθόν υπήρξαν ιστορίες αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η προμήθεια 2.500 μικρών καμερών που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους θα βοηθήσουν για να υπάρχουν πειστήρια τυχόν αστυνομικής βίας. Δεν θα γίνει, όμως, ανεκτή καμία ανοχή οργάνου της τάξης σε βάρος πολίτη, θα πρέπει να τιμωρείται με εξάντληση κάθε αυστηρότητας και αναφέρομαι και στο περιστατικό του ΑΤ Ομονοίας η δικαστική διερεύνηση για τ οποίο προχωράει με ταχύτητα. Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το όνομα χιλιάδων άλλων αστυνομικών» είπε απευθυνόμενους στους αστυνομικούς ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι «οι ελληνικές πόλεις δεν βρίσκονται στο έλεος εγκληματιών ούτε είναι νησίδες ανομίας. Αυτά τα υποστηρίζουν τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Υπάρχουν βήματα προόδου, βέβαια, που πρέπει να κάνει η αστυνομία καθώς η αντιμετώπιση της βίας και του εγκλήματος είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος που δίνετε καθημερινά και στις οποίες έχετε θρηνήσει δεκάδες συναδέλφους σας. Το αίσθημα ασφάλειας, όμως, έχει τονωθεί και με τους νέους ρόλους που έχουν δοθεί στην αστυνομία διαλύεται το αίσθημα του φόβου».

Αναφερόμενος σε εγκλήματα όπως σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ή δολοφονίες γυναικών που αποκαλύπτονται χάρη και σε μαρτυρίες των θυμάτων τόνισε ότι «η οργανωμένη πολιτεία, εσείς που είστε οι πρώτες αποδέκτες καταγγελιών θα αφουγκραστούν και οι μηχανισμοί θα είναι στο πλευρό των πολιτών που έπεσαν τέτοιων πράξεων ώστε πρώτα να βρουν προστασία και μετά να δικαιωθούν. Ας είμαστε λίγο φειδωλοί στην κριτική. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής όπως προκύπτει από τις επενδύσεις και τον αριθμό των ξένων επισκεπτών».

Προηγούμενο άρθροΔολοφόνοι με τις στολές των Ματ: “Ταγματασφαλίτης” στέλνει στο νοσοκομείο κοπέλα χτυπώντας την με την ασπίδα του (βίντεο)
Επόμενο άρθροΤι άλλο θα σκεφτούν για να αρπάξουν λεφτά οι αλήτ€ς- Σαμπουάν και μαλακτικό 2 σε 1: Τέστ για κ#ρονοϊό και γρίπη ταυτόχρονα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ