Άξιος!!! Διασύρει παγκόσμια την Ελλάδα ο ανιψιός του Μητσοτάκη Δημητριάδης: Πήρε βραβείο “SLAPP” για τον εκφοβισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Την μακράν μη τιμητική διάκριση του βραβείο «SLAPP» ως «Πολιτικός της Χρονιάς» από την Coalition Against SLAPPs in Europe, μια πρωτοβουλία κατά των καταχρηστικών αγωγών, κέρδισε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη, για τις αγωγές που μοίρασε σε ΜΜΕ μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης CASECoalition κατά της φίμωσης από καταχρηστικές αγωγές.

Το SLAPP σημαίνει Strategic lawsuits against public participation, δηλαδή Στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού και αναφέρεται σε αγωγές που κατατίθενται από ισχυρούς προς μη κυβερνητικά πρόσωπα ή οργανισμούς, που τους ασκούν κριτική.

Σκοπός των αγωγών είναι ο εκφοβισμός όσων ασκούν κριτική.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει ασκήσει αγωγές κατά των Reporters United, της Εφημερίδας των Συντακτών αλλά και του Θανάση Κουκάκη, αξιώνοντας πάνω από 500.000€.Όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους οι Reporters United, η δημοσιογραφική έρευνα «τεκμηρίωσε συνδέσεις που ξεκινούσαν από τις συναλλαγές του κ. Δημητριάδη και έφταναν στον Φ. Μπίτζιο, πρώην αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator.

»Μετά τις αποκαλύψεις και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, o κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού. Την ίδια μέρα άσκησε αγωγή κατά των μίντια και των δημοσιογράφων της έρευνας.

»Η αγωγή Δημητριάδη έχει καταδικαστεί ως απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας από διεθνείς και εγχώριες οργανώσεις!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: