Δεκάδες μαυροφορεμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων την Τρίτη (18/10) στο Παρίσι στο περιθώριο μιας πορείας για αυξήσεις των μισθών.

Η περιφερειακή κυκλοφορία τρένων μειώθηκε περίπου στο μισό καθώς πολλά συνδικάτα κάλεσαν σε πανεθνική απεργία, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν την οργή για το υψηλό δεκαετίας στον πληθωρισμό για να γενικεύσουν την απεργιακή τους δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες στα διυλιστήρια πετρελαίου σε άλλους τομείς.

«Το ζήτημα των μισθών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα του γαλλικού λαού», δήλωσε ο επικεφαλής του σκληροπυρηνικού συνδικάτου CGT, Philippe Martinez. «Είναι κάτι παραπάνω από επείγον», είπε.

«Κάποια στιγμή δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο», σχολίασε η Laetitia Berthault, μία διαδηλώτρια, που έλαβε αύξηση μισθού μόλις 10 ευρώ το μήνα στην αλυσίδα επίπλων που εργάζεται. «Είμαι ανύπαντρη μητέρα, με δύο παιδιά. Σφίγγουμε τη ζώνη μας… δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αλλά δεν είναι εύκολο».

Καθώς η πορεία έγινε πιο τεταμένη, οι δημοσιογράφοι του Reuters είδαν την αστυνομία να επιτίθεται εναντίον των διαδηλωτών, ενώ το BFMTV έδειξε πλάνα με μαυροφορεμένους με κουκούλες να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων.

https://youtu.be/3E3tcwvIKvw

Προηγούμενο άρθροΥγειονομικοί σε αναστολή: Τους δικάζει η Χούντα του Μητσοτάκη γιατί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του
Επόμενο άρθροΑθώοι κρίθηκαν πανηγυρικά οι 38 υγειονομικοί που διαμαρτυρήθηκαν για τις αναστολές έξω από το σπίτι του πολιτικού δωσίλογου Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ