Κινδυνεύουν να πεθάνουν ασθενείς από ασιτία στο νοσοκομείο Χανίων γιατί ο Διοικητής μετέθεσε τον υπεύθυνο σε διοικητικό πόστο

                                                                        Ψάχνει μάγειρα και τραπεζοκόμους το Νοσοκομείο Χανίων για να μη σταματήσει η σίτιση των ασθενών!

Κι όμως, ο παραπάνω τίτλος αντικατοπτρίζει στο 100% την πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Χανίων, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πέρασε κατά πλειοψηφία η διενέργεια διαγωνισμού για να βρεθεί ανάδοχος για την συμπληρωματική κάλυψη των αναγκών του τμήματος Διατροφής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορά της αναπληρώτριας προϊσταμένης του τμήματος, ήδη υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης, δεδομένου ότι πέντε τραπεζοκόμοι δεν εργάζονται για διάφορους λόγους πλέον στο νοσοκομείο (άδειες, προβλήματα υγείας, κλπ.), ενώ και το υπόλοιπο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει στα καθήκοντά του, λόγω υπερκόπωσης και μη χορήγησης αδειών.

Κλείνοντας την αναφορά της, η αναπληρώτρια προϊσταμένη επισημαίνει πως… “αν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση του τμήματος, θα είναι αδύνατη η λειτουργία του και θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για μη σίτιση των ασθενών”.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού ήρθαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χανίων και προβλέπουν:

Το Δ.Σ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία 4-2 επί των παρόντων τις τεχνικές προδιαγραφές και την προκήρυξη δημόσιου, ανοικτού, ηλεκτρονικού κάτω του ορίου (τακτικού) διαγωνισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος διατροφής.

Κατά της εισήγησης ψήφισαν ο κ. Μανώλης Φραγκάκης (δήλωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα πρέπει να καλυφθούν με πρόσληψη επικουρικού από τις λίστες της 8ης ΥΠΕ Κρήτης) και ο κ. Νικόλαος Παντιέρας (δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στην καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία και ζήτησε για όλες τις δραστηριότητες να υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία και εργοδότης να είναι το Νοσοκομείο και όχι οι εργολάβοι).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: