Ετοιμάζει την Αμερική ο πορνόγερ#ς Μπάιντεν για τις επόμενες πανδημίες

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τρία έγγραφα που αφορούν την βιοάμυνα και στοχεύουν στον καθορισμό της στρατηγικής για την επόμενη πανδημία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δρομολόγησε σήμερα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών και την προετοιμασία για την επόμενη πανδημία, αφού η Covi-d-19 στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βιοάμυνα
Ο Μπάιντεν υπέγραψε τρία έγγραφα που αφορούν την βιοάμυνα και στοχεύουν στον καθορισμό της στρατηγικής και την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα εφαρμοστεί την επόμενη φορά που ένας ιός εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης Με το βλέμμα στις διαδηλώσεις ΗΠΑ και ΕΕ καθυστερούν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
Διαβάστε επίσης Η Ευρώπη αρχίζει και βλέπει την Κίνα ως αντίπαλο
Η Εθνική Στρατηγική Βιοάμυνας, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν «την κατά λάθος έκλυση βιολογικών παραγόντων και τις απειλές που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις ή αντιπάλους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά όπλα».

Θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας
Με ένα μνημόνιο που υπέγραψε ο Μπάιντεν δημιουργείται μια «δομή συντονισμού για τη βιοάμυνα» μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών, υπό την επίβλεψη του Λευκού Οίκου. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναλαμβάνουν να παρακολουθούν για τυχόν απειλές και να διασφαλίζουν ότι οι ΗΠΑ «θα προσαρμόζονται διαρκώς σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο» οργανώνοντας ετήσιες ασκήσεις, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, περιγράφοντας το νέο σχέδιο.

Το Κογκρέσο καλείται εξάλλου να εγκρίνει τη χορήγηση 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος πενταετίας για την προετοιμασία αντιμετώπισης μιας πανδημίας και τη βιοάμυνα. Το αίτημα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Κογκρέσο, καθώς οι νομοθέτες διαφωνούν για τις κρατικές δαπάνες.

Στρατολόγηση
Ο στόχος είναι «να προληφθούν επιδημίες και βιολογικά συμβάντα προτού να συμβούν», είτε προέρχονται από φυσικούς παράγοντες, είτε γίνονται εσκεμμένα ή κατά λάθος, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το σχέδιο θέτει επίσης ως στόχο τη στρατολόγηση, εκπαίδευση και διατήρηση ενός ισχυρού, μόνιμου αριθμού εργαζομένων στον τομέα της υγείας και στις 50 Πολιτείες, για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: