Τα στόματα ανοίγουν στον Κολωνό: “Ήταν ένας γλοιώδης τύπος που έβαζε στο μάτι μικρά κοριτσάκια”

Νέες μαρτυρίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μετά την σύλληψη του Ηλία Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό που όσο κι αν αποκαλύπτουν τη φρίκη που βίωνε ένα κοριτσάκι του δημοτικού, αποτυπώνουν την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας του ωχαδελφισμού και του “μη μπλεξουμε”.

Γυναίκες, αλλά και άνδρες που τον είχαν δει, μίλησαν ξαφνικά στο Star για ένα άτομο το οποίο χαρακτήρισαν «γλοιώδη», ενώ τόνισαν πως δεν ήταν μόνο η 12χρονη ανήλικη που είχε μπει στο στόχαστρό του.

Οι μαρτυρίες σκιαγραφούν το προφίλ του, όπως τουλάχιστον τον βλέπουν οι γυναίκες στη γειτονιά του που τώρα άφησαν το κουτσομπολιό και βγαίνουν μπροστά εκ των υστέρων. Μόνο που το κακό έχει ήδη γίνει.

Ας δούμε τι καταθέτουν στα ΜΜΕ:

«Εγώ κάποτε είχα προσφερθεί να βαφτίσω το παιδί. Ήταν στοργική μητέρα. Ο πατέρας τα λεφτά που έδινε η γειτονιά να μεγαλώνουν τα παιδιά τα έτρωγε στα ναρκωτικά και τον τζόγο. Ήταν μια κακουχία. Εγώ νομίζω ότι τα παιδιά πέσανε θύματα εκμετάλλευσης» περιγράφει ένας φίλος της οικογένειας του 12χρονου κοριτσιού, ο οποίος σημείωσε ότι ο πατέρας της ««έχει κατακλέψει όλη την πολυκατοικία. Τα έχει κάνει όλα. Με το σαδιστικό του χαρακτήρα μέσα στο σπίτι ώθησε πάρα πολλά πράγματα στο να συμβούν όπως γίνανε».

Οσον αφορά τον Μίχο, ανέφερε: «Τον ήξερα, έμενα κοντά. Δεν πολυπήγαινα να ψωνίσω στο μαγαζί του. Το παιδάκι δεν το είχα δει ποτέ εκεί πέρα. Από τη λαχταρά του να φάει να πιει ήταν έρμαιο αυτού του ανθρώπου».

Μία άλλη κάτοικος της περιοχής, ανέφερε πως έβλεπε τον κατηγορούμενο μαζί με μία μαθήτρια και έναν άλλον άνδρα, κοντά στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια.

«Έβλεπα ένα κοριτσάκι με μια τσάντα, σχολιαρόπαιδο το οποίο δεν ήταν διπλά τους, καθόταν λίγο πιο πέρα συνέχεια στο ίδιο σημείο. Όταν σταμάτησα να βλέπω το κοριτσάκι, σταμάτησα να βλέπω και τους δυο κυρίους. Όταν είδα φωτογραφία και τον είδα σε φωτογραφίες που έβγαινε με άλλους τον θυμήθηκα φατσικά» περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για το ίδιο το 12χρονο κορίτσι ή άλλο ανήλικο.

Mία άλλη γειτόνισσα αποκάλυψε ότι ο Μίχος την είχε πλησιάσει όταν αυτή ήταν ακόμη ανήλικη.

«Στην αρχή η γειτονιά έλεγε ότι είναι άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας ωστόσο πολλές γυναίκες αναφέρονται στον άνθρωπο αυτό για το τι γλοιώδης άνθρωπος ήταν, δεν τόλμαγες να περάσεις από τη γειτονιά και σε κοίταγε από την κορυφή μέχρι τα νυχιά. Εγώ είχε τύχει να πάω όταν ήμουν 16 ετών από το μαγαζί. Ο τρόπος που κοίταγε προσπαθούσε να σε προσεγγίσει με ένα χυδαίο, με έναν αηδιαστικό τρόπο. Και εγώ ήμουν ανήλικη. Είχε ένα περίεργο τρόπο, ένιωσα άβολα, ήθελα να φύγω και δεν ξαναπάτησα ποτέ στο μαγαζί» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Μία ακόμη γυναίκα ανέφερε πως ήταν φίλη με την σύζυγο του Μίχου και είχε δει την 12χρονη στο κατάστημα.

«Μια φορά είχα δει το κορίτσι. Έβαζε κόκα κόλες και μία φορά της πέφτει μία κόκα κόλα και λέει ‘μου έπεσε’. Μετά μπαίνει ένα άλλο κοριτσάκι και λέει ‘Ηλία να φορτίσω το κινητό;’ ‘Ναι ναι φόρτισε το. Μπαινοβγαίνανε» περιγράφει.

«Είχα πάει στο μαγαζί να πάρω κάτι και έλεγε τι όμορφη που είσαι τι το ένα τι το άλλο και εγώ έμεινα. Αν είναι δυνατόν. Εγώ ξέρω τη γυναίκα του πήγαινα στο σπίτι τους γιατί της έκανα μακιγιάζ και τώρα να γίνεται αυτό το πράγμα; Έφυγα. και δεν ξαναπάτησα» πρόσθεσε.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υπόθεση, θα γίνει μάθημα στους πολίτες ότι σε τέτοια περιστατικά, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά, η σιωπή είναι συνενοχή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: