Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως μια 19χρονη βιάστηκε εντός του Α.Τ. Ομόνοιας, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη δύο αστυνομικών.

Η 19χρονη κατήγγειλε στις 12 Οκτωβρίου ότι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, δύο αστυνομικοί την οδήγησαν σε δωμάτιο μέσα στο Τμήμα και την βίασαν.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να εξεταστούν, αρνήθηκαν ότι υπήρξε βιασμός και ισχυρίστηκαν πως η κοπέλα εμφανίσθηκε μόνη της στο Τμήμα και έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς μετά τη βάρδια του.

Στα πλαίσια της έρευνας εξετάστηκαν και βίντεο από τις κάμερες ενώ το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πιστοποιούν ίχνη βιασμού στη κοπέλα, κόντρα στις αιτιάσεις των ενστόλων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως ζήτησε την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.Για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα βαρύνεται με κατηγορίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμικών παραπτωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ