Έδρα τους την… Τουρκία σκέφτονται να κάνουν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ακριτικών νησιών του Αιγαίου, με βάση ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, η οποία αναφέρει πως προσκλήθηκαν και σκέφτονται να πάνε να παίξουν στην πατρίδα του Ερντογάν!

Σύμφωνα με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου, αιτία είναι η τροπολογία για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αναγκάζει» περίπου 30 ομάδες της περιοχής να σκεφτούν σοβαρά την πρόταση που τούς έχει γίνει να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, καθώς δεν προλαβαίνουν να κάνουν χρήση της παράτασης εγγραφής τους σε αυτό.

Ως εκ τούτου, «παίζει» σοβαρά η πιθανότητα οι εν λόγω ομάδες να πάρουν την απόφαση να αγωνιστούν σε τοπικό πρωτάθλημα της Τουρκιας, με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου να σημειώνει πως «με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου: «Μετά τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμής μας δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης. Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών. Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν “ποδόσφαιρο” δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα. Από πλευράς Ένωσης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.»

Προηγούμενο άρθροΑθώο το κομματόσκυλο της Νέας Δημοκρατίας στο Αγρίνιο που τράβηξε όπλο και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ιδιοκτήτες νυχτερινού μαγαζιού
Επόμενο άρθροΒροχή τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Καρδίτσας, δεν άντεξαν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ