Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για βαριά σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς του δόθηκε αναστολή! Και αντί να σκύψει το κεφάλι, μια και είναι αστυνομικός και κυρίως ο κομματάρχης της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία, εντούτοις έκανε αναρτήσεις στο facebook, πανηγυρίζοντας μαζί με τον δικηγόρο του.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικών Περιφερειών (πρώην ΝΟΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Παρμάκης δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, κατηγορούμενος για ένα σοβαρό επεισόδιο στο οποίο είχε εμπλακεί τον Νοέμβριο του 2017 στο κέντρο του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Παρμάκης, που είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον Νοέμβριο του 2017, και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είχε εμπλακεί σε ένα επεισόδιο με ιδιοκτήτες ενός νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι τον μήνυσαν.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί, τότε, δικογραφία, με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, κατά του ενός εκ των ιδιοκτητών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά του δεύτερου ιδιοκτήτη και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, καθώς τον είχαν καταγγείλει ότι έφερε σιδερογροθιά, κάτι που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο.

Επικεφαλής της Ν.Δ

Στο δικαστήριο ο ένστολος και επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας του νομού κρίθηκε αθώος και για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και για την οπλοχρησία και οπλοφορία, ενώ για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία του αναγνωρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα και μετεβλήθη στο πλημμέλημα της βαριάς σωματικής βλάβης, καθ’ υπέρβαση των ορίων αμύνης. Για την τελευταία κατηγορία καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή.

Η απόφαση έκανε τον τοπικό κομματάρχη να πανηγυρίζει μέσω facebook, ποζάροντας χαμογελαστός με τον δικηγόρο του κάτω από το σχόλιο: «Οι σωστές επιλογές φέρνουν σωστά αποτελέσματα…». Ενα σχόλιο που -αν μη τι άλλο- δεν συνάδει με μια καταδικαστική απόφαση τριετούς φυλάκισης, έστω και με αναστολή, έστω και με ελάφρυνση του κατηγορητηρίου. Αυτό θα μπορούσε να το πράξει όταν τελεσιδικήσει και στο Εφετείο, όπου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα επιδιώξει την αθώωσή του.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ο δικηγόρος του αστυνομικού Χρήστος Τσιμπούκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση δικαιώνει σχεδόν το σύνολο των υπερασπιστικών μας ισχυρισμών, θέτοντας ένα τέλος στη δυσμενή συγκυρία, στην οποία είχε περιέλθει ο εντολέας μου επί πέντε σχεδόν έτη» ανέφερε ο κ. Τσιμπούκης. Εμφανίστηκε, παράλληλα, αισιόδοξος για την κατάληξη του πειθαρχικού σκέλους καθώς είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ.

«Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πειθαρχικής δίκης, η αναγνώριση της αμύνης, έστω και καθ’ υπέρβαση των ορίων της, ως λόγος άρσης του αδίκου, της πλημμεληματικής πλέον πράξης, που του αποδίδεται, δεν μπορεί να του προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υπηρεσία του και στην εξέλιξή του εντός αυτής» κατέληξε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Στο μεταξύ, δεν έχει γίνει γνωστό εάν μετά την απόφαση υπάρξει αντίδραση από τα αρμόδια όργανα της Νέας Δημοκρατίας ή θα αναμένουν το Εφετείο και την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.

Προηγούμενο άρθροΗ ατιμωρησία των αστυνομικών τους έχει αποθρασύνει: Βίασαν 19χρονη στο α.τ. Ομονοίας και την τραβούσαν βίντεο
Επόμενο άρθροΖούμε ανεπανάληπτες καταστάσεις!!! Ζητούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας ερασιτεχνικά σωματεία των Δωδεκανήσων λόγω του Αυγενάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ