Η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών εμβ#λίων για τον COVI-D-19 κατά της νοσηλείας μειώνεται δραστικά μέσα σε λίγους μήνες, αποκαλύπτει νέα μελέτη επιβεβαιώνοντας ότι τα εμβόλι@ δεν είναι τίποτε άλλο από μια απάτη, δημιουργήθηκαν για να πλουτίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες εις βάρος των κοροϊδιών της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η αποτελεσματικότητα μιας αρχικής σειράς δύο δόσεων εμβ#λίων Moderna ή Pfizer μετά από 14 μήνες ήταν μόλις 19%, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η προστασία κατά της νοσηλείας διαμορφωνόταν στο 89% μετά από την αναμνηστική δόση, αλλά μειώθηκε στο 66% μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών και στο 31% μετά από οκτώ μήνες.

Η προστασία ήταν η χειρότερη για τους νέους, μειώθηκε σε μόλις 33% η προστασία μετά από τέσσερις μήνες, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Η προστασία για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, μειώθηκε σε λιγότερο από 50% μετά από οκτώ μήνες.

Οι εκτιμήσεις αποτελεσματικότητας αφορούσαν εισαγωγές σε νοσοκομεία που σχετίζονται με τον COVI-D-19 ή νοσηλεία όπου το άτομο που εισήχθη βρέθηκε θετικό στον COVI-D-19.

Η προστασία έναντι του τμήματος επειγόντων περιστατικών και των επισκέψεων επείγουσας περίθαλψης που σχετίζονται με τον COVI-D-19 μειώθηκε ακόμη πιο γρήγορα, ξεκινώντας από 63% και έπεσε στο 44% μετά από μήνες.
Έφθασε στο 12% μεταξύ 14 και 16 μηνών.

Μια νέα δόση αύξησε την προστασία στο 83%, αλλά αυτή μειώθηκε σε χαμηλότερο από 50% μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών και μόλις 17% μετά από οκτώ μήνες.

Ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και άλλα ιδρύματα πραγματοποίησαν τη μελέτη, αναλύοντας δεδομένα από το χρηματοδοτούμενο από το CDC δίκτυο VISION, που αποτελείται από ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης που παρέχουν και βοηθούν στην ανάλυση των δεδομένων.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal….

Άλλες έρευνες έχουν επίσης βρει ότι η προστασία που προσφέρουν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβ#λίων για covi-d 19 έναντι σοβαρών ασθενειών εξασθενεί επίσης πολύ γρήγορα.

Τα δεδομένα προέρχονταν από νοσοκομεία, τμήματα επειγόντων περιστατικών και κλινικές επείγουσας περίθαλψης σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου 2021 έως τις 12 Ιουλίου 2022.
Η μελέτη περιλάμβανε άτομα που εισήχθησαν σε νοσοκομεία, τμήματα έκτακτης ανάγκης ή άτομα που χρειάστηκαν επείγουσα περίθαλψη και που βρέθηκαν θετικά ή αρνητικά για COVI-D-19.
Οι ερευνητές απέκλεισαν ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων οποιουδήποτε που βρέθηκε θετικός στον COVI-D-19 αλλά δεν είχε συμπτώματα COVI-D-19.

«Κατά τη διάρκεια της περιόδου της παραλλαγής Omicron, η αποτελεσματικότητα των εμβ#λίων μειώθηκε εντός έξι μηνών από την τρίτη δόση κατά περίπου 20% μεταξύ εκείνων χωρίς ανοσοκατασταλτικές παθήσεις και κατά περισσότερες από 40% μεταξύ εκείνων με ανοσοκαταστολή.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα ενός δεύτερου ενισχυτή έδειξαν ότι βελτίωσε την προστασία.
Για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, η προστασία ήταν 76% εντός δύο μηνών από τη δεύτερη αναμνηστική και 70% προστασία από δύο έως τέσσερις μήνες μετά την δόση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ