Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
Την 6-10-2022 συμμετείχαμε στην συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ μαζί με πολλούς άλλους υγειονομικούς, που παραμέρισαν την πικρία τους για την στάση της ΠΟΕΔΗΝ απέναντί μας όλο αυτό το διάστημα. Ξαναλέμε ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης, της τελικής επίθεσης και ο απολογισμός θα γίνει όταν νικήσουμε και τότε θα αποκαλυφθεί ο ρόλος όλων. Είμασταν εκεί(δυστυχώς όχι όλοι οι υγειονομικοί) γιατί δεν θα αφήναμε καμία ΠΟΕΔΗΝ να καπηλευθεί τον αγώνα μας(που θα το έκανε αν δεν πηγαίναμε) και γιατί έπρεπε να στείλουμε και ένα μήνυμα στους Δικαστές να εφαρμόσουν, επιτέλους, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Είπαμε στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι ο αγώνας είναι δικός μας και η δικαίωση θα έρθει με τη βοήθεια του Θεού, αφού κανένας δεν μας στήριξε και παλέψαμε μόνοι μας 14 μήνες.
Για την έκβαση της υπόθεσης, μέλη μας που ήταν εντός της αίθουσας, μας ενημέρωσαν ότι το κλίμα ήταν θετικό και το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Υπουργείου για αναβολή, που αυτό συνιστά μία πρώτη νίκη. Επειδή είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, ζητάμε από τους Δικαστές που δίκασαν
την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων.
Βγαίνοντας από το ΣτΕ κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για την Χρυσάνθη, την Χρυσάνθη της καρδιάς μας, που αυτοκτόνησε. Σεβόμενοι την μνήμη της, δεν θα καταφερθούμε τώρα κατά των ηθικών αυτουργών, απλά προσευχόμαστε να είναι στον Παράδεισο και το πιστεύουμε με τον ανιδιοτελή αγώνα της έξω από το Υπουργείο και σε κάθε άλλη δράση Υγειονομικών.
Στη συνέχεια, μεταβήκαμε με οργανωμένη πορεία στη Μονή Πετράκη ζητώντας συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο που δεν έχει ενδιαφερθεί για εμάς 14 μήνες! Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα: “Ένας χρόνος σε αναστολή- για την Ιεραρχία η μέγιστη ντροπή”, ” Και ένας χρόνος σε αναστολή- και στην Ιεραρχία δεν καίγεται καρφί” ανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να στείλει εκπρόσωπό του στην είσοδο, όπου μέλος της ΠΟΕΥ τον ενημέρωσε για τον βασανισμό μας και για την αυτοκτονία της Χρυσάνθης(δείχνοντάς του και τη φωτογραφία της) και ζητώντας να πάρουν, επιτέλους, θέση για το μαρτύριο που υφιστάμεθα από το Υπουργείο Υγείας. Όπως αποδείχθηκε, και αυτή η δράση μας ήταν αποτελεσματική, αφού λίγες ώρες αργότερα, μέλος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε ότι θα εκδώσουν ανακοίνωση που θα ζητάνε από τον Πλεύρη την επιστροφή μας! Αναμένουμε και θα τοποθετηθούμε, όταν εκδώσουν την σχετική ανακοίνωση.
Στη συνέχεια, κατεβήκαμε με πορεία στο Υπουργείο Υγείας(που οι συνάδελφοί μας το κρατάνε “νύχτα και μέρα”, 24 ώρες το 24ωρο) κάνοντας πρώτα στάση στο Μαξίμου και στη Βουλή, φωνάζοντας: “Με τις αναστολές-χάνονται ζωές” και ζητώντας από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για τον βασανισμό μας, την ραγδαία αύξηση των θανάτων και την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ. Υγειονομικοί μετέβησαν και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ζητώντας να πάρει θέση για την αντισυνταγματικότητα της συνέχισης των αναστολών μας, ειδικά τώρα που ο Πλεύρης και οι ειδικοί(με το ακαταδίωκτο) έχουν ανοίξει τουρισμό, γήπεδα, συναυλίες, μπουζούκια και κάθε άλλη δραστηριότητα και έχουν καταργήσει και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού!
Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι απλοί πολίτες πέρασαν από το Υπουργείο και άφησαν ένα λουλούδι για την Χρυσάνθη την ώρα που δεν κατέβηκαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου να πράξουν το ίδιο! Υποσχόμαστε ότι δεν θα ξεχάσουμε τη Χρυσάνθη μας και ευχόμαστε να σταματήσει ο βασανισμός μας για να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες γιατί η απελπισία είναι κακός σύμβουλος.
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

2 σχόλια στο “Ανακοίνωση: Όλα όσα έγιναν στο ΣτΕ και όσα ακολούθησαν στην συνέχεια”
  1. Ουδεμία αναφορά και στήριξη του βουλευτή καρδιτσας Κωτσου για τους υγειονομικους που βρίσκονται σε αναστολη μετά από συναντηση με τον Πλευρη. Ντροπή μονο!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: