Καρδιτσιώτης συμπολίτης μας κατακεραυνώνει τους αιρετούς της πόλης για το ξεπούλημα των Αγράφων στους νταβατζήδες του Γεραπετρίτη

Έφτασε η ώρα να γεννηθεί το πρώτο τέρας .
Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν για όλους αυτούς που λέγανε ότι οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιες, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον κλπ. και για όλους τους τοπικούς παρατρεχάμενους που τα αναπαραγάγανε. Τελειώσανε και για όσους μιλούσανε για δρόμους συνεννόησης θεσμικής αντίστασης και φιλοφρονημάτων με τους αρχόντους .
Χειρότερα από όλα όμως, τα ψέματα τελείωσαν και για όσους πιστεύανε ότι δεν τους αφορά και δεν είναι δική τους υπόθεση, η καταστροφή των βουνών μας.
Τα μεγέθη είναι ανεπανάληπτα μπροστά στο τέρας όταν γεννιέται : κορφές βουνών μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι ισοπεδωμένες, αυτοκίνητα σαν σπιρτόκουτα, άνθρωποι σαν μυρμήγκια, ζώα βοσκής σαν κουκίδες .
Γεννιέται το πρώτο τέρας και είναι μάνα η ανάγκη για υπερκέρδη μερικών μεγαλοεταιρειών και μαίες το κράτος και οι τοπικοί θεσμοί με τους υπηρέτες τους. Από κοντά να σφουγγαρίζουν τα νερά οι κατασταλτικοί θεσμοί μαζί με διάφορους ντόπιους κολαούζους που φωνάζουν ζήτω!!!!! .
Το έγκλημα ολοκληρώνεται δημοσία θέα, με το κοινό να παρακολουθεί το τέρας να ξεσκίζει το σωθικά της φύσης, στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης”.
Θα μπορούσε να είναι περιγραφή από σκηνικό τρόμου, αν δεν ήτανε πραγματικότητα.
Το τέρας σηκώνεται για να μας θυμίζει και να μας σκιάζει πάνω από τα κεφάλια μας. Θα παλεύει με τους αέρηδες για να γεννάει κέρδη για τα αφεντικά των εταιρειών του.

Φοβάται μονάχα έναν αέρα “ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ” , που μπορεί να σηκωθεί από τις πλάτες των ανθρώπων που αγαπάνε τον τόπο και την γή τους. Ανθρώπων που δεν πιστεύουν στα ψέματα των εταιρειών και των υπηρετών τους.
Ας γίνουμε όλοι μαζί αυτός ο αέρας μπροστά στο τέρας, για την επιβίωση της δική μας φύσης , του δικού μας σπιτιού, της δικής μας ζωής.
Αλληλεγγύη-αθώωση στους διωκόμενους αγωνιστές για την υπεράσπιση των Αγράφων.

Απάντηση