Ένα εκρηκτικό κύμα αυξήσεων καταγράφεται σε αρκετά προϊόντα και προστίθεται στις ήδη προηγούμενες διαδοχικές υψηλές αυξήσεις τιμών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε για να το συγκρατήσει!

Όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2022, μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν. Αυτό που προσπαθούμε είναι, να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας».

Ο Α.Γεωργιάδης ότι την Τετάρτη (5/10) θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους όλης της αγοράς και: «Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες ότι πολλά προϊόντα βρίσκονται σε χαμηλότερη τιμή αλλά μικρότερη ποσότητα στα ράφια ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες.

«Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα. Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται», σημείωσε σχετικά, επισημαίνοντας ότι, «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».

Προηγούμενο άρθροΣε ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας- Πότε θα φτάσει η ώρα του Τσιάρα να δικαστεί για καταπάτηση του Συντάγματος
Επόμενο άρθρο“Είναι δική μου επιθυμία η απόλυση των υγειονομικών και όχι της κυβέρνησης” λέει ο Θανάσης Πλεύρης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ