Τους αποτελείωσε ο Μητσοτάκης: Κραυγή απελπισίας από την Πάτρα, δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα έχουμε αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα της Πάτρας οι πολίτες καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος, προκειμένου να περιορίσουν την επιβάρυνση στα ενεργειακά τους τιμολόγια.

Τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 12,92%. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η τάση αυτή εμφανίζεται ουσιαστικά από τον Ιούνιο, παγιώνεται τον Ιούλιο και κορυφώνεται τον Αύγουστο, ενώ προεξοφλείται ότι θα έχει και συνέχεια.
Ειδικότερα, η συνολική ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο ανήλθε σε 4.641 GWh, μειωμένη κατά 13%, με τον Ιούλιο η μείωση να φθάνει το 11,02%. Με την είσοδο στους θερινούς μήνες, τον Ιούνιο, η ζήτηση εμφανίζεται σχεδόν σταθερή, η αύξηση κατά περίπου 1,5% θεωρείται αμελητέα για μια περίοδο που παραδοσιακά παίρνει την ανιούσα.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από τη χαμηλή τάση, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις (67,42%) και ακολουθεί η μέση τάση με 20,33% και τέλος, η υψηλή με 12,25%.

Ολες οι ενδείξεις λένε ότι η τάση του περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικού θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες, ακόμη και τους χειμερινούς. Οι καταναλωτές φαίνεται ότι εξαναγκάζονται επί της ουσίας σε εξοικονόμηση ρεύματος, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την έκθεσή τους στο δυσθεώρητο κόστος της ενέργειας.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ
«Εχω δύο παιδιά, οπότε ναι, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να τα φέρω γύρω», είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», νεαρός Πατρινός που δήλωσε ότι η ακρίβεια, ειδικά στο ρεύμα έχει ρίξει έξω τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού του.

«Με έναν ανεμιστήρα τη βγάλαμε το καλοκαίρι και φοβόμαστε μην καεί κι αυτός», λένε χαρακτηριστικά οι πολίτες. Ομως υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. «Εχω αναπνευστικό πρόβλημα και όταν έρχεται η ΔΕΗ και σου λέει, θα πληρώσεις 280 ευρώ έναντι και μετά σου ζητάει άλλα 300, τι να κάνω να πεθάνω;» είπε στην «Π» μια ηλικιωμένη κυρία που αναγκάζεται να λειτουργεί τον κλιματισμό αρκετές ώρες την ημέρα.

Ενας άλλος συνταξιούχος, που είδε και αυτός τον λογαριασμό ρεύματος να διπλασιάζεται, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *