Μπράβο μεγάλε Κούλη: Τα μαζεύουν και φεύγουν οι Αλβανοί λόγω της έκρηξης των τιμών στην Ελλάδα

Μπορεί οι Αλβανοί να αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ξένων αλλοδαπών στη χώρα, ο αριθμός τους όμως τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει σημαντική μείωση.

Τι συμβαίνει; Απλώς όσοι έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα φεύγουν από την Ελλάδα προς άλλες εντυπωσιακές χώρες της ΕΕ, αφού το ελληνικό διαβατήριο τους επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσίευσε έκθεση για τους νόμιμους αλλοδαπούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι Αλβανοί πολίτες αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση που αναφέρεται σε στοιχεία του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, 291.868 Αλβανοί μετανάστες έχουν έγκυρη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και αποτελούν το 61,4% όλων των αλλοδαπών.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και περίπου 13.329 Αλβανοί πολίτες που έχουν εφοδιαστεί με το ειδικό δελτίο ταυτότητας «ως ομοιογενείς», μέλη της ελληνικής μειονότητας από την Αλβανία, που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Αποτελούν το 67% των αλλοδαπών που έχουν λάβει αυτό το καθεστώς.

Με άλλα λόγια οι Αλβανοί θέλουν την ελληνική υπηκοότητα μόνο και μόνο για να μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα νόμιμα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Απάντηση