Βγήκε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση η κ@ριόλα η Κοτανίδου για την μελέτη Λύτρα: “Είναι μία απλή εργασία και τίποτα άλλο”

Τον άχαρο ρόλο της υπεράσπισης της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας του κ@ρονοϊού, στο φόντο και της μελέτης Λύτρα που δείχνει ότι η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός Εντατικών ανέλαβε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

«Οι εργασίες είναι καλές για να εμπλουτίζουμε τα βιογραφικά μας» σημείωσε ειρωνικά η κ. Κοτανίδου, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει πως «το ελληνικό σύστημα υγείας αντιμετώπισε εξαιρετικά καλά τις προκλήσεις της πανδημίας». Επιχειρώντας ευθέως να υποβαθμίσει τη μελέτη Λύτρα η κ. Κοτανίδου τόνισε πως αυτή δεν λαμβάνει μια σειρά ποιοτικών παραμέτρων όπως ο εμβολιασμός, οι ημέρες νοσηλείας των ασθενών, την ηλικία, το φύλο κ.α., δίχως ωστόσο να αρνηθεί τα στατιστικά δεδομένα. Παράλληλα, αναφερόμενη στον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές εναντίον του καθηγητή, μιλώντας για «μελέτη ενός ανθρώπου που βρίσκεται αρκετό καιρό εκτός του υγειονομικού συστήματος της Ελλάδας»

«Το τι λέει η εν λόγω μελέτη θα πρέπει να το δούμε προσεκτικά και σε βάθος χρόνου» συμπλήρωσε η ίδια, αποδίδοντας τις όποιες ελλείψεις στις μνημονιακές πολιτικές, δίχως να αναφέρει κουβέντα για τις ελλείψεις ΜΕΘ και τις ευθύνες συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσθέτοντας γενικόλογα πως «πολλά πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν στο σύστημα υγείας».

Απάντηση