Κατάλαβαν όλοι το παραμύθι, δεν πάει κανένας να εμβολι@στεί στην Ελβετία, 10 εκατομμύρια δόσεις πεταμένες στα σκουπίδια

Όπως όλα δείχνουν, στα αζήτητα έχουν καταλήξει να είναι τα εμβόλι@ του κ@ρωνοϊού, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας, οι αρχές είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην καταστροφή 10,3 εκατ. δόσεων του σκευάσματος της Moderna γιατί η ημερομηνία λήξης τους παρήλθε την περασμένη Τετάρτη.

Το υπουργείο εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Beobachter, σύμφωνα με τον οποίο οι δόσεις προς καταστροφή κόστισαν στο δημόσιο κάπου 280 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (294 εκατ. ευρώΕξάλλου, 2,5 εκατ. δόσεις παραμένουν αποθηκευμένες σε βάση επιμελητείας του στρατού και άλλες 7,8 εκατ. φυλάσσονται σε αποθήκη στο Βέλγιο, διευκρίνισε το υπουργείο, υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική του ως προς την προμήθεια εμβ@λίων εξαρχής ήταν να παραγγέλνει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζονταν για τους 8,7 εκατομμύρια κατοίκους της Ελβετίας.

Η χώρα παρήγγειλε έτσι δόσεις εμβ@λίων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών, για να αποφύγει την εξάρτησή της από εμβόλι@ που θα μπορούσαν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά, τα προβλήματα εφοδιασμού και την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Τον Ιούνιο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Swissinfo εκτιμούσε πως η Ελβετία διαθέτει πλεόνασμα 38 εκατομμυρίων δόσεων εμβ@λίων κατά της COVI-D, η ημερομηνία λήξης των οποίων αναμένεται να παρέλθει πριν από το τέλος της χρονιάς.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε πως περίπου 3,5 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου της Moderna θα είναι διαθέσιμες όταν η Ελβετία θα ξεκινήσει την προσεχή εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, τον Οκτώβριο.

Η Ελβετία, που έχει  καταγράψει 13.556 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVI-D-19 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κ@ρωνοϊού στην επικράτειά της, έχει εμβολι@σει πλήρως περί το 70% του πληθυσμού της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *