Ήταν τελικά τόσο “Άγιος” ο Ιανός

Μία φράση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των κατοίκων της Καρδίτσας και θα συνοδεύει συνέχεια αυτόν που την είπε είναι η δήλωση του Γιώργου Κώτσου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα σε κανάλι που είχε δώσει το παρών ότι όλοι στην Καρδίτσα λένε “Άγιος Ιανός”.

Μία δήλωση που προκάλεσε “σοκ” εκείνες τις μέρες και ακόμα εξακολουθεί να ταράζει κάποιον όταν την ακούει διότι αναφέρθηκε σε μία καταστροφή που όμοια της δεν έχει ξαναδεί η πόλη της Καρδίτσας.

Ηταν όμως τόσο “Άγιος ο Ιανός”?

Συμφωνούμε όλοι ότι μετά από την αποφράδα μέρα έγιναν κινήσεις σπασμωδικές με σκοπό να μετριαστεί η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου για την λίμνη που θύμιζε η Καρδίτσα.

Σίγουρα συμφωνούμε όλοι ότι πήραν χρήματα και άνθρωποι που δεν έπαθαν ζημιές και κάποιοι οι οποίοι έπαθαν μικρότερης κλίμακας και δήλωσαν παραπάνω με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα.

Αυτό φυσικά είναι ευθύνη της Κυβέρνησης η οποία ενώ στην αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα γίνουν έλεγχοι για το που παν τα χρήματα, δεν πέρασε ποτέ κανένα κλιμάκιο για να ελέγξει σε ποια άτομα μοιράστηκαν.

Πολλοί συμπολίτες μας δεν πήραν την αποζημίωση που δικαιούνταν και τρέχουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους διότι το κλιμάκιο που πέρασε έβγαλε σπίτια και χώρους διαμονής ως “βοηθητικούς” και τους απέκλεισε από τα χρήματα της βοήθειας για την καταστροφή.

Ας μην βάλουμε την ψυχική οδύνη, την ταλαιπωρία που πέρασε ο κόσμος βλέποντας τα νερά να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και περιουσίες, ας μη βάλουμε τα αυτοκίνητα που δεν πήρε κανένας αποζημίωση για την ολική τους καταστροφή, ας μη βάλουμε και άλλα πολλά αλλά να σταθούμε σε ένα γεγονός.

Ο κύριος Κώτσος ανέφερε για “Άγιο Ιανό” όταν στο μέρος κατά το οποίο διετέλεσε δήμαρχος για χρόνια και αποτελεί και τον τόπο καταγωγής του σκοτώθηκε μία νέα κοπέλα προσπαθώντας να περάσει την γέφυρα του ποταμού που βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης του Μουζακίου.

Μία κοπέλα την οποία ο κύριος Κώτσος σίγουρα θα έχει συναντήσει πολλές φορές θα είχε μιλήσει ίσως να ήταν και γειτόνισσά του.

Ο πόνος αυτών των ανθρώπων που έχασαν το παιδί τους μπορεί να απαλυνθεί με όλα τα χρήματα του κόσμου?

Φυσικά και όχι.. Αυτό που μας έμεινε από τη δήλωση του κυρίου Κωτσού είναι η νοοτροπία που έχουν οι άνθρωποι αυτού του κόμματος…

Ότι και να γίνει δίνουμε χρήματα και όλα ξεχνιούνται.

Το ίδιο έκαναν και στην Ηλεία με τις φωτιές που έκαψαν τόσους ανθρώπους και μετά πήγαν με μαύρες σακούλες και μοίραζαν χρήματα με σκοπό να ξαναβγούν στην εξουσία.

Έτσι κοστολογούν τα πάντα… κάνουμε την “ζημιά” και την πληρώνουμε.

Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις η ζημιά δεν πληρώνεται και η ζωή δεν ξαναγυρίζει πίσω…

Απάντηση