Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  μία ακόμα τραγική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με παρακαλετά προς την Τουρκία και τον λαό της…

Ήταν 19ος και τελευταίος από την πρωινή ομάδα ηγετών που ομιλούν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο τύπος αρχικά αναφέρθηκε στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο κρίνοντας προφανώς ότι αυτός είναι πιο σημαντικός από τα εθνικά συμφέροντά μας. Συνέβη αυτό που στην Ευρώπη θεωρούσαμε αδιανόητο , είπε αρχικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία για να κατηγορήσει τον Πούτιν ότι εργαλειοποίησε τον φυσικό της πλούτο, αλλά απέτυχε.

Περνώντας στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αξιώσεις της Άγκυρας και την κατηγόρησε για ρεβεσιονιστικη΄ατζέντα.

“Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι σημαντικός σύμμαχός” τόνισε και αναγνώρισε όσα έκανε για παράδειγμα στο θέμα των σιτηρών. “Αλλά η ηγεσία της μας απειλεί πως θα έρθει την νύχτα. Είναι η γλώσσα ενός επιτιθέμενου” τόνισε.

Αναφέρθηκε στα Ίμια αλλά και στο casus belli και βέβαια στις παραβιάσεις. “Οι αξιώσεις της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν θα γίνουν ανεχτές. Δεν θα δεχθούμε να μας κάνουν μπουλινγκ. Υπάρχει κι άλλος δρόμος” είπε. Απεθυνόμενος προς το λαό της Τουρκίας τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι εχθρός και έκανε έκκληση σε ύφος Βασιλάκη Καίλα για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό, όπως είπε λίγο πριν βουρκώσει κιόλας. Την ώρα που μας έχουν ξεφτιλίσει οι απέναντι, ο Μητσοτάκης παρακαλάει. Στόφα ηγέτη από τα Lidl. Σε κανένα σημείο της ολιγόλεπτης ομιλίας του δεν αναφέρθηκε καν στον Ερντογάν αλλά προτίμησε να πει “Turkey’s leadership” σ.σ “ηγεσία της Τουρκίας”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ