Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ομιλία του, αλλά, για μια ακόμη φορά, άλλα περιμέναμε να ακούσουμε και, δυστυχώς, άλλα ακούσαμε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τη μοναδική ευκαιρία απόψε όχι μόνο να «τρίξει τα δόντια» στον Ταγίπ Ερντογάν και στους υπόλοιπους Τούρκους πολιτικούς που καθημερινά εκτοξεύουν κάθε είδους απειλές κατά της χώρας μας, αλλά και να αποδείξει με απτά παραδείγματα, ότι η προπαγάνδα τους ως επί το πλείστον βασίζεται σε εξωφρενικά fake news, ενώπιον διπλωματών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο μάλιστα έχει αναρτηθεί στον ΟΗΕ, και συνιστά την μεγαλύτερη παραβίαση του σκληρού πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς παραβιάζει ακόμα και τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας. Δεν είπε τίποτα για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου, Γενοκτονίες που, μάλιστα, είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα και για την παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Mεταναστευτικό, για την οποία μάλιστα οι γείτονές μας έχουν εισπράξει δισεκατομμύρια. Δεν είπε τίποτα για την εισβολή της Τουρκίας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, πλέον της Κύπρου. Δεν είπε τίποτα ούτε για την αποδεδειγμένη στήριξη από το επίσημο τουρκικό κράτος τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το ισλαμικό κράτος, η μουσουλμανική αδελφότητα και η Χαμάς.