Μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη κάθε φορά που ξεσπάει σκάνδαλο ανεβαίνουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος!!!

Γέλιο πλέον προκαλούν οι “στημένες” δημοσκοπήσεις που διεξάγονται έπειτα από χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ η λογική και τα πρόσφατα παραδείγματα του παρελθόντος δείχνουν ότι κάθε φορά που ξεσπάει ένα σκάνδαλο το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος ή του κόμματος που εμπλέκεται σε αυτό πέφτει τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία νέα “μόδα” να ανεβαίνουν τα ποσοστά κάθε φορά που γίνονται όργια.

Δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα, κάνοντας τους πολίτες να έχουν πεθάνει από τα γέλια.

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζουν το 20% και αυτοί επιμένουν να τα κρατάνε πάνω από 25% εδώ και μήνες.

Διευρύνθηκε το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το OPEN.

Έτσι λοιπόν κατά τους δημοσκόπους οι Έλληνες είναι πολύ χαρούμενοι με τις υποκλοπές και τις πρακτικές της κυβέρνησης. Βέβαια οι πραγματικές έρευνες δείχνουν άλλα ποσοστά για τα οποία έχουν γνώση και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,6% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 12,1%. Τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 με 4,2% και 3,5% αντίστοιχα.
Με αναγωγή στα έγκυρα (χωρίς την αποχή και τα λευκά) τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 11,7%, ΚΚΕ 5,#, Ελληνική Λύση 4,4 και Μέρα25 3,7%.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» στις 27 Αυγούστου, δηλαδή προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας, η ΝΔ είχε ποσοστό 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%. Τρίτο κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ακολουθούσαν ΚΚΕ με 5,7%, «Ελληνική Λύση» με 4,8% και ΜΕΡΑ25 με 2,1%.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Το 22,6% απαντούν ότι βλέπουν θετικά μια συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – μικρότερων κομμάτων της Δεξιάς.

Αντίστοιχα, θετικά βλέπει μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς, το 24,2% των ερωτηθέντων.

Απάντηση