Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Αθήνα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Χθες βρεθήκαμε στην όμορφη πόλη της Λάρισας για να καταγράψουμε το ρεπορτάζ του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας αλλά και να συμμετέχουμε προσωπικά δίνοντας το παρών.

Η σελίδα μας από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει το παρόν σε όλα τα συλλαλητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης και φυσικά της Θεσσαλίας.

Ποτέ δεν ρωτήσαμε ποιος το διοργανώνει είτε είναι υγειονομικοί, είτε είναι ελεύθεροι Έλληνες, είτε είναι αγωνιστές που επιζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Εμείς ήμασταν πάντα εκεί..

Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε από τη χθεσινή παρουσία μας στη Λάρισα είναι ότι πρώτον ήρθαν ελάχιστοι υγειονομικοί και δεύτερον χτύπησαν πολλά τηλέφωνα από την κυρία Ζωή Βαϊοπούλου και τον κύριο Λάμπρο Τσάπαλη με σκοπό να μάθουν κάποιοι υγειονομικοί, το ποιος διοργανώνει το συλλαλητήριο.

Η Θεσσαλία έχει αρκετούς υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, το συλλαλητήριο απευθυνόταν κατά των υποχρεωτήτων και των αναστολών.
Αυτοί όμως δυστυχώς δεν έδωσαν το παρών.

Ο λόγος προφανώς ήταν ότι δεν διοργανώθηκε από κάποιο σωματείο υγειονομικών αλλά από απλούς πολίτες οι οποίοι αγωνίζονται και για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.

Αν κάποιος δώσει το παρών σε μία τέτοια συγκέντρωση και κάποιος πάει να του “πασάρει” το κόμμα στο οποίο ανήκει, είτε δεξιό, είτε αριστερό, είτε ακραίο τότε ναι θα έχει “χίλια δίκια” να φύγει. Όταν όμως κάποιοι άνθρωποι σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν δεν προβάλλουν το κόμμα αλλά προβάλλουν έναν αγώνα για όλα αυτά που έρχονται και θα είναι τρομακτικά είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι να κάνουν διακρίσεις σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Για να πάμε στο δεύτερο κομμάτι, πολλές φορές χτύπησαν τα τηλέφωνα των δύο υγειονομικών σε αναστολή με σκοπό κάποιοι υγειονομικοί που διοργανώνουν και αυτοί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να μάθουν ποιος είναι αυτός που έκανε αυτή την κίνηση.

Είναι αυτό άραγε το θέμα?

Πιστεύει κάποιος ότι μία κυβέρνηση θα ενοχληθεί ή θα “πέσει” με το να επιλέγουμε αγώνες αντίστασης, με το να ψάχνουμε ποιος κρύβεται από πίσω και αν είναι υγειονομικοί η κάποιοι ελεύθεροι πολίτες που ζητάνε πίσω την Δημοκρατία.

Έτσι θα πέσει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του?

Να πάνε 300 άτομα σε κάθε αγωνιστική μάζωξη?

Όταν σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να σβήνουν τα φώτα λόγω της περίφημης “Ενεργειακής Κρίσης” ελπίζω τότε κάποιοι να καταλάβουν πόσο λάθος έκαναν που διάλεγαν διοργανωτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ