ΠΑΣΟΚ: “Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ, να φύγει η αστυνομία άμεσα”

Την καταδίκη των χθεσινών επεισοδίων βίας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που βρέθηκαν σε συναυλία εντός του ΑΠΘ, τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση των φοιτητών.

«Από την πρώτη μέρα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα συνεισφέρει τίποτα στη επίλυση των ζητημάτων ανομίας και παραβατικων συμπεριφορών μέσα στα πανεπιστήμια και campus. Το ίδιο ακριβώς είχε επαναληφθεί και με την κατάργηση του Ασύλου που τόσο έντονα διαφήμιζε η Κυβέρνηση, ότι θα επιλύσει όλες τις παθογένειες του Ελληνικού Πανεπιστημίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η πολιτική ευθύνη των γεγονότων βρίσκεται στην Κυβέρνηση.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση, και με το Άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις. Αντιθέτως όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα».

Απάντηση