Με νέο κύμα παροχών και εξαγγελιών επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφύγει τη συντριβή και το μαύρισμα στις κάλπες που έρχονται, αλλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά τόσο ανιστόρητος όσο και τυχοδιώκτης!

Μια γρήγορη αναδρομή στις κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων, από την εποχή του Ράλλη κιόλας, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες της “μεταπολίτευσης”, επιβεβαιώνει με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο πως καμία από τις κυβερνήσεις αυτές, που είχε πάρει ήδη την κάτω βόλτα, δεν κατάφερε να διασωθεί όσα κι αν “μοίραζε”, όσα κι αν υποσχόταν, παραμονές των εκλογών. Στον ίδιο ακριβώς δρόμο βαδίζει τώρα και ο Κούλης Μητσοτάκης. Την ίδια ακριβώς μοίρα θα έχει και αυτός. Μπορεί πάνω στον πανικό και την απελπισία του να ανακοινώνει και να τάζει διάφορα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τον γλιτώσει.

Αντιθέτως, φανερώνει και στους πιο αφελείς πως ό,τι “μοιράζει”, το κάνει από θέση αδυναμίας και επειδή βλέπει μπροστά του την ήττα να έρχεται ολοταχώς. Κι αυτό όπως έχει επίσης αποδειχθεί ιστορικά τον “αποτελειώνει” στα μάτια της κοινής γνώμης ακόμη περισσότερο. Αυτός νομίζει ότι εξαγοράζοντας τους ψηφοφόρους, θα δημιουργήσει διλήμματα και αμφιβολίες την ώρα της κάλπης και θα τους εξαπατήσει για άλλη μια φορά ώστε να γλιτώσει από το μαύρισμα. Όπως και οι προσπάθειες εξαγοράς της λαϊκής ψήφου από τους προκατόχους τους γύρισαν όμως μπούμερανγκ, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Ο Κούλης δεν έχει καταλάβει, κλεισμένος καθώς είναι μέσα στο γυάλινο πύργο του, το εξής πολύ απλό: Με όλα αυτά που “δίνει” -όσα δίνει, αν τα δίνει και όπως τα δίνει- δεν κάνει καμιά χάρη στην κοινωνία. Ούτε γενναιοδωρία. Δεν τα δίνει εξάλλου από την τσέπη του. Όλα αυτά αποτελούν ένα μόνο μικρό τμήμα από εκείνα που έχουν κλαπεί και έχουν αφαιρεθεί από την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια -ιδιαίτερα από τότε που εφαρμόστηκαν τα εθνοκτόνα μνημόνια- και έπρεπε να της έχουν ήδη επιστραφεί. Δεν θα τον …ευγνωμονούν επομένως οι Έλληνες κι από πάνω, όπως νομίζει κι όπως ήθελαν και οι προκάτοχοί του, αλλά την πάτησαν.

Μετά τα 5,5 δις ευρώ από την ΔΕΘ και τα διάφορα άλλα επιδόματα και αντίδωρα, από χτες με τις εξαγγελίες για τα “φθηνά στεγαστικά δάνεια” και για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί σε μετανάστες και θα διατεθούν τώρα σε νέους, με χαμηλό ενοίκιο, πιστεύει ότι μπορεί να ρεφάρει κάπως τη μέχρι τώρα χασούρα αλλά και να στρέψει τον κόσμο στο να μην ασχολείται με το παρακράτος που έχει στήσει αυτός και η παρέα του.