Φτάνει το τέλος του “ματάκια”: Ακόμη ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητάει άρση του απορρήτου της ΕΥΠ

Η ενδοκομματική αντίδραση στη ΝΔ κατά του σκανδάλου των υποκλοπών μεγαλώνει καθημερινά. Ένας ακόμα βουλευτής, ο πέμπτος κατά σειρά, ζητά την άρση του απορρήτου για να ριχθεί φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών που πληγώνει τη χώρα και έχει φέρει σε κατάσταση αποσύνθεσης την κυβέρνηση

Μετά τους Κώστα Καραμανλή, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Γιώργο Κουμουτσάκο και ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, ζητούν την άρση απορρήτου. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, 5 από τους 157 βουλευτές, ζητούν άρση του απορρήτου και συνολικά 148 στο σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Απομένουν μονό 2 ακόμα που θα ζητήσουν άρση του απορρήτου για να πάψει η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία και μόνο 3 για να καταστεί μειοψηφική η θέση της για την μη διερεύνηση του σκανδάλου «λόγω απορρήτου».Σε ότι αφορά στον Ανδρέα Κουτσούμπα, μίλησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο της άρσης απορρήτου από την εξεταστική επιτροπή και όπως είπε συγκεκριμένα «ως ιδιώτης συμφωνώ ότι θα πρέπει να αρθεί!».

O κ. Κουτσούμπας, , τάχθηκε υπέρ της άρσης του απορρήτου σημειώνοντας ότι ο ίδιος -ως πολίτης- θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί το απόρρητο: «Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς – πολύ περισσότερο λόγω της ιδιότητας, να το μάθω κι εγώ. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αποφασίσουμε να αρθεί το απόρρητο. Η Εξεταστική δυστυχώς αποφάσισε ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν τους καλύπτει ο νόμος. Αν με ρωτάτε ως ιδιώτη, συμφωνώ, αν με ρωτάτε ως βουλευτή δεν μπορεί βάσει διατάξεως» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι και η Όλγα Κεφαλογιάννη προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε για άλλη μία φορά για το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι «Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *