Έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαμε σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Καρδίτσας.
Πραγματοποιήθηκε αγιασμός καθώς και σύντομες ομιλίες από τους διευθυντές των σχολείων με ευχές για υγεία και πρόοδο στα παιδιά.
Είναι η πρώτη χρονιά μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κατοχής που θα δούμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών της Καρδίτσας.
Δύο χρόνια Υγειονομικής Δικτατορίας που τους ανάγκασαν να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους των σχολείων με μάσκα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλεί η μειωμένη έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό τους.
Μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το πόσο επηρεάζει η έλλειψη οξυγόνου στην υγιή ανάπτυξη των μικρών παιδιών και τις επιπτώσεις πού προκύπτουν από τη συνεχόμενη χρήση της μάσκας.
Πέρα από το θέμα της σωματικής υγείας υπάρχει και μία άλλη παράμετρος αυτή της ψυχικής ισορροπίας.
Πολλά παιδιά με ευθύνη των γονέων που τα τρομοκρατούσαν, φοβόταν να έρθουν σε επαφή με τους συνομηλίκους τους, να παίξουν, να γελάσουν, να ερωτευτούν, να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή την οποία προστάζει η ηλικία τους.
Αρκετά εξ αυτών απομονώθηκαν και έγιναν θέμα συζήτησης όταν νοσούσαν από τον «κάκο» ιό, όπως επίσης πολλά παιδιά που αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτή την παρωδία κυνηγήθηκαν από διευθυντές και καθηγητές δέχομαι να πέρα από τις τιμωρίες και υγειονομικό bullying.
Να μην αναφερθούμε στα τεστ που επέβαλαν να κάνουν κάθε εβδομάδα βάζοντας τις μπατονέτες μέσα στα ρουθούνια των ανηλίκων παιδιών και την ταλαιπωρία να δηλώνουν συνεχώς ότι δεν πάσχουν από το «χτικιό».
Επιτέλους θα ξανά χαμογελάσουν, θα ξανά μιλήσουν στον διπλανό τους, θα ξαναπάρουν αγκαλιά τους φίλους τους και θα ζήσουν μία ζωή μακριά από την τρομοκρατία ενός ιού που οι επιπτώσεις που έχει στα νέα παιδιά είναι μηδαμινές. Για όλα αυτά φυσικά θα δώσουν λόγο όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτή την τρομοκρατία μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα.