«Κύριε πρωθυπουργέ των παρακολουθήσεων και του παρακράτους που ακούσατε καλά τη φωνή του κ. Σπίτρζη, ακούστε από εδώ ότι τελειώσατε. Έως εδώ. Θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ την χαρακτήρισε «πανικόβλητη» λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία του.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση και όχι κυβερνήτη.

«Πράγματι χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ένας πρωθυπουργός που υπονομεύει τη δημοκρατική σταθερότητα», προσέθεσε.«Eίναι θράσος να ζητάει ο κ. Μητσοτάκης μια δεύτερη ευκαιρία» είπε θυμίζοντας ότι η παράταξή του κυβερνάει τη χώρα για δεκαετίες.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό και στην επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη συμφορά για τα συμφέροντα που λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Εμείς έχουμε πυξίδα μόνο το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκης ως «πρωθυπουργό των συμφερόντων».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε ότι «τα περισσότερα δε θα γίνουν ποτέ», σύνθημα και στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης αναρωτήθηκε ότι εφόσον το αναγνωρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν θα διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε.

«Διοργανώνει business με την στεγαστική κρίση», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Δεν άκουσα κάτι για το νέο πτωχευτικό νόμο. Άκουσα όμως για δάνεια σε νέους που θα φέρουν τον εφιάλτη των κόκκινων δανείων σε νέους από 18 ετών», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον κατηγόρησε για πατριδοκαπηλεία λέγοντας πως κατέβηκε στο χαμηλότερο σκαλοπάτι. «Προσπάθησε να ταυτίσει την προσωπική του επιβίωση με το μέλλον της πατρίδας. Παρουσίασε τον εαυτό του όχι ως πρωθυπουργό αλλά ως κυβερνήτη» είπε χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη δικτάτορα.