Το ΣΤΕ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόφασή ότι είναι συνταγματικά ανεκτός ο υποχρεωτικός εμβολι@σμός στους εργαζόμενους στις υγειονομικές δομές. Πολύ κουβέντα ξέσπασε αν η Ποεδήν που κατέθεσε την ένσταση είχε συμπληρώσει σωστά και με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία το φάκελο που εστάλη προς τους αρμόδιους εισαγγελείς.
Εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι περιείχε μέσα ο εν λόγω φάκελος αλλά σε δύο σημεία της αναλυτικής απόφασης που εξέλαβε το ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας.

Το πρώτο σημείο είναι η παράγραφος που λέει ότι θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να επανεξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και να επαναξιολογείται το θέμα της αναστολής. Αυτά λοιπόν τα δεδομένα εδώ και πολλούς μήνες έχουν αλλάξει και δείχνουν ότι κανένας υγειονομικός που δεν έχει προχωρήσει στην ιατρική πράξη δεν αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης του ιού τουλάχιστον όχι περισσότερο από κάποιον που έχει εμβολι@στεί.
Το θέμα είναι ότι η επαναξιολόγηση γίνεται από τους ειδικούς της Κυβέρνησης οι οποίοι έχουν πάρει την γραμμή ότι οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν δεν θα επανέλθουμε με τίποτα στις δουλειές τους. Αυτό πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άραγε?
Το ΣΤΕ δεν το γνωρίζει αυτό και αν όχι γιατί κάποιος δεν καταθέτει τα απαραίτητα έγγραφα που δείχνουν την αλλαγή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο θέμα της παγκόσμιας υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας?
Αν έχουν όντως κατατεθεί μιλάμε για μία απλή συγκάλυψη από το δικαστικό όργανο με σκοπό να γίνουν τα χατίρια της Κυβέρνησης.
Άλλωστε πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τον εισαγγελέα Σκαλτσούνη που αποφάσισε τη συνταγματικότητα του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 και μετά αποχώρησε από την ενεργό δράση.
Είχε μπει φυτευτος πριν ένα χρόνο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι το σκεπτικό της απόφασης ότι οι ενδεχόμενες παρενέργειες σε κάποια άτομα δεν αποτελούν αιτία για την αναστολή της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς.
Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απλές παρενέργειες, μιλάμε για χιλιάδες θανάτους καθημερινά από επιπλοκές των εμβ#λίων.
Το γεγονός ότι κάποιοι φρόντισαν να μην μπορεί να αποδειχθεί δεν σημαίνει ότι δεν προέρχονται οι θάνατοι από το σκεύασμα. Θυμίζει την στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι μέσα στο χώμα γιατί έτσι πιστεύει ότι θα γλιτώσει από το σαρκοφάγο ζώο που την κυνηγάει.
Συντελείται μία γενοκτονία του πληθυσμού αλλά και εκατοντάδες παρενέργειες οι οποίες καθιστούν την αξιοπρεπή διαβίωση ενός ανθρώπου αποτρεπτική.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι ακόμη και οι μητέρες που κυοφορούν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να μεταδώσουν ασθένειες στο νεογέννητο βρέφος.
Όλα αυτά δεν τα λαμβάνει υπόψη το ΣτΕ? Αυτοί οι άνθρωποι που δικάζουν ζουν σε μία γυάλα και απλά μπαίνουν σε ένα γραφείο με σκοπό να πάρουν την απόφαση? Δεν ζουν μέσα στην κοινωνία?
Δεν ακούν καθημερινά για αιφνίδιους θανάτους χωρίς κάποια αιτία?


Η άποψή μας είναι ότι τα γνωρίζουν όλα απλά κάνουν τα «στραβά μάτια» για να κρατήσουν τις καρέκλες τους γιατί σε ενδεχόμενη «επανάσταση» ξέρουν ότι θα διαγραφούν από το χάρτη.
Έίναι κρίμα η ελληνική δικαιοσύνη να έχει γίνει έρμαιο κάποιων Υπουργών που εκβιάζουν και απειλούν με σκοπό να περάσει η γραμμή της Κυβέρνησης.
Όλα αυτά θα τα βρουν μπροστά τους και να είναι σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν.
Δεν θα ξεχαστεί το θέμα ούτε θα διαγραφεί από την μνήμη.