Η κυβέρνηση προχωράει από θεσμική εκτροπή σε θεσμική εκτροπή.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο βαραίνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μετά την απαγόρευση να αρθεί το απόρρητο στην εξεταστική επιτροπή και την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, προχωρούν στην αντιθεσμική αλλαγή στον εκλογικό νόμο.

Δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να έχει ψηφίσει εκλογικό νόμο και να τον αλλάζει ενώ δεν έχουν γίνει εκλογές βάσει του νόμου.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει το νόμο – και θα το ανακοινώσει στη ΔΕΘ – μήπως μπορέσει να ξαναείναι Πρωθυπουργός, όχι γιατί ενδιαφέρεται για την κυβερνησιμότητα της χώρας. Εξάλλου το ίδιο το Σύνταγμα προσφέρει τη δυνατότητα συγκυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό, οικουμενικής ή κυβέρνησης μειοψηφίας.

Έλεγχος και στο υπόλοιπο 20% των ΜΜΕ

Ωστόσο, μετά από όλα αυτά τα οποία έχουν επικρίνει γνωστοί και μετριοπαθείς συνταγματολόγοι, οι ιθύνοντες του Μεγάρου Μαξίμου σκέφτηκαν να ελέγξουν το άλλο 20% του Τύπου και των ΜΜΕ, διότι το άλλο 80% το ελέγχουν άμεσα μέσω των επιδοτήσεων και της λίστα Πέτσα.
Παράδειγμα, οι υποκλοπές.
Ενώ το θέμα είχε γίνει γνωστό μέρες πριν, τα ΜΜΕ δεν το είχαν καν θέμα. Μόνο όταν παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, το ανέβασαν ψηλά.

Το δωράκι στους καναλάρχες

Τα νεότερα είναι τα εξής: Στο νομοσχέδιο για τον Τύπο που βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση υπάρχει διάταξη (άρθρο 29) που δίνει τη δυνατότητα στους καναλάρχες να μειώνουν τις μισθωτές θέσεις εργασίας που τους υποχρέωνε ο νόμος και να μπορούν να συμπληρώνουν εργαζομένους από εξωτερικές παραγωγές (με μικρότερους μισθούς και χωρίς πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα).
Είναι ξεκάθαρο ότι αν ισχύσει, θα είναι ένα δωράκι στους καναλάρχες που με αυτό τον έμμεσο τρόπο θα μπορέσουν να απολύσουν εργαζόμενους και να τους πάρουν μετά με χειρότερους όρους ως μέλη εξωτερικών παραγωγών.
Ένα δωράκι με αντάλλαγμα, το θάψιμο των θεμάτων που βαραίνουν τη κυβέρνηση όπως οι υποκλοπές, η ακρίβεια κτλ.

Θα αποβάλλονται από το μητρώο και από την κρατική διαφήμιση…

Όμως, δεν μένει σε αυτό μόνο.
Η κυβέρνηση προχωρεί και σε άλλη μία απαράδεκτη διάταξη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με διάταξη της συστήνει επιτροπή, η οποία ελέγχει αν κάποια εφημερίδα ή κάποιο ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης τηρεί τη δεοντολογία και εφόσον κρίνει ότι δεν το κάνει, θα τη διαγράφει από το Μητρώο Έντυπου Τύπου και για τουλάχιστον δύο χρόνια θα της στερεί πλήρως την πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση.

Προηγούμενο άρθροΑπειλεί το βρωμόσωγο αντί αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στα κελιά του Κορυδαλλού
Επόμενο άρθροΠέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα νέοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ