Μας τα κόβουν όλα οι εθνικοί προδότες για να κάνουν τα χατίρια της Αμερικής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας ισοδύναμης με το ένα πέμπτο της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος που παράγεται από φυσικό αέριο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Η κίνηση της Μόσχας να διατηρήσει κλειστή τη στρόφιγγα του αγωγού Nord Stream 1 μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις της Ευρώπης προκάλεσε ανησυχία και στην Αθήνα, αν και οι ροές του αερίου της Gazprom στην Ελλάδα μέσω του Turk Stream συνεχίζονται αδιάλειπτα.Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και αρμόδιους υπουργούς για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού εξετάστηκαν:

1. Οι συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και

2. Τα σενάρια για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Ως προς το πρώτο σκέλος, οι πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν, πως διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα στη διεθνή αγορά, φορτίων LNG προκειμένου η Ελλάδα να καλύπτει τις ανάγκες της για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αγωγός Nord Stream 1 θα παραμένει κλειστός και ο αγωγός Turk Stream ανοικτός.

Ως προς το δεύτερο σκέλος στο τραπέζι έπεσαν διάφορα σενάρια για την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών τους επόμενους χειμερινούς μήνες. Δηλαδή, της ενίσχυσης των λογαριασμών ρεύματος και των δαπανών θέρμανσης.

Ωστόσο, συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν καθώς τα μέτρα επιχορήγησης θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από τις αποφάσεις της Κομισιόν και των 27 υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για τον τρόπο αντιμετώπισης της ολοένα και αυξανόμενης ενεργειακής κρίσης που πυροδοτεί το Κρεμλίνο με τη διακοπή της παροχής αερίου.

Το δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, η κυβέρνηση δίνει πια προτεραιότητα στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ανάγκη να μη ξεμείνει η χώρα από φυσικό αέριο είναι ύψιστη καθώς το 70% των ποσοτήτων που εισάγονται κατευθύνονται για τις ανάγκες Τόσο η συγκεκριμένη επιχείρηση παροχής αερίου όσο και άλλες ενεργειακές εταιρείες και διαχειριστές θα προτρέπουν τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στον περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος και φυσικού αερίου. Με απλές κινήσεις όπως το σβήσιμο των φώτων σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται και η ρύθμιση του θερμοστάτη των καλοριφέρ και κλιματιστικών στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ενεργοβόρες βιομηχανίες
Πιο ισχυρές συστάσεις, και πιθανόν με υποχρεωτικό χαρακτήρα, θα γίνουν σε ενεργοβόρες βιομηχανίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στα εργοστάσια τους.

Ήδη ο κ. Σκρέκας ζήτησε από τις βιομηχανίες Αλουμίνιον της Ελλάδος, Βιοχάλκο και Τιτάν την εκπόνηση σχεδίων περικοπών φορτίων κατανάλωσης ρεύματος και βιομηχανιών. Πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης της ενέργειας, όπως για παράδειγμα με την υποκατάσταση της χρήσης του φυσικού αερίου από πετρέλαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *