Από τον Ιούλιο του 2019 µέχρι τώρα συνυπολογίζοντας και τα αµερικανικά αεροσκάφη F-35, που όπως φαίνεται θα πάρουµε, η Ελλάδα θα χρεωθεί για όπλα µε 18 δισ. ευρώ. Λεφτά να φάνε κι οι κότες, µε τους έµπορους όπλων να συναγωνίζονται µεταξύ τους για το ποιος θα µας πουλήσει τα περισσότερα. Και κάβα σε όλους αυτούς, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, κάνει η Μαρέβα, η παρέµβαση της οποίας -διευκολυντική πάντα- κοστίζει ένα 10% κατά µέσο όσο. Όπερ εστί στα 18 δισ. ευρώ από τους εξοπλισµούς αυτό που προσµετράται ως «φιλοδώρηµα», για να µην πούµε µίζα, είναι πάνω-κάτω 1,8 δισ. ευρώ… Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαρεβάκι έχει γίνει αντικείµενο του πόθου για πολλές χώρες που θέλουν να µας πουλήσουν όπλα.

Και ως αντικείµενο του πόθου για να το προσεγγίσουν, πολλές φορές εµπλέκονται και οι µυστικές υπηρεσίες (τρίτων χωρών) που µε θεµιτά και αθέµιτα µέσα µαθαίνουν τις λεπτοµέρειες και το πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Μαθαίνουν τους παίχτες και κινούνται ανάλογα. Και η Μαρέβα είναι γεννημένη επιχειρηματίας που ξέρει να δουλεύει τις of-shore, αλλά και να παίρνει τις σωστές νοµικές συµβουλές που τη φέρνουν πάντα ένα βήµα µπροστά. Παρ΄όλα αυτά, όµως, -όπως πληροφορείται η παρεµβατική δραστηριότητά της στα εξοπλιστικά είναι αντικείµενο υπηρεσιών τρίτων χωρών που συλλέγουν στοιχεία.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Μαρέβα είχε πολύ καλή… χηµεία µε το ζεύγος Μακρόν, κάτι που καταγράφηκε και στο τεράστιο εύρος προµηθειών που έκανε η Ελλά-δα το προηγούµενο διάστηµα από τη Γαλλία. Εδικά η σύζυγος του Μακρόν, η Μπριγκίτε, αποδείχθηκε εξαιρετικά δραστήρια στις συγκεκριµένες επαφές, κάτι το οποίο φάνηκε και στα αποτελέσµατα. Και η Ελλάδα εν προκειµένω είχε και την πιεστική κατάσταση που δηµιουργούσε η Τουρκία µε τις απειλές πολέµου και ήθελε εδώ και τώρα αεροσκάφη και πολεµικά πλοία.

Η κολλεγιά µε τη Γαλλία ήταν µεγάλη και βέβαια εκνεύρισε αφάνταστα τόσο τους Γερµανούς όσο και τους Αµερικανούς…Και µην ξεχνάµε τους Ρώσους από τους οποίους αγοράζαµε στο παρελθόν όπλα και ξέρουν τις συνήθειες των αρχόντων µας. Και όλοι οι προηγούµενοι, µηδε-νός εξαιρουµένου, προκειµένου να πουλήσουν είναι αδίστακτοι. Το σίγουρο είναι όχι µόνον ότι η Πολωνέζα (Εβραιο- γερ-µανοπολωνέζα, κατά άλλους), εµπλέκεται στους διαδρόµους του Πενταγώνου, αλλά εγκρίνει, κλείνει συµφωνίες για οπλικά συστήµατα και λαµβάνει και πολλές-πολλές µίζες. Το µεγάλο ερώτηµα είναι σε ποιες τράπεζες αποθηκεύει τα χρήµατα. Θα βρεθεί και αυτό οσονούπω.