Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε μερίδα εφοπλιστών, μεταξύ των οποίων και πολλά πανίσχυρα ονόματα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, καθώς ο πρωθυπουργός με τους χειρισμούς του τους έχει προξενήσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το ανησυχητικό για τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν πρόκειται για μία συγκεκριμένη υπόθεση αλλά πολλές κινήσεις που έχουν μαζευτεί και στην πιάτσα έχουν χαρακτηριστεί ως «μπαμπέσικες». Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός πολύ μεγάλου ονόματος, που στην πιάτσα κυκλοφορεί πως έχει μπει 500-600 εκατομμύρια ευρώ «μέσα» από κινήσεις Μητσοτάκη.

Πάμε να δούμε  ποιες ήταν αυτές οι κινήσεις:

Πρώτο και κύριο, τον τρόπο που θα μοιραστούν τα λεφτά από το ταμείο ανάκαμψης. Παρ’ όλο που σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δοθεί υποσχέσεις πως τα χρήματα θα μοιραστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να απαλύνουν τις ζημιές που θα προκληθούν από το επερχόμενο εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ στη Ρωσία, το οποίο η κυβέρνηση δεν πολέμησε, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.  

Αντίθετα όλα τα χρήματα μοιράζονται σε πολύ συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για τους άλλους μένουν ψίχουλα.

Αξίζει να σημειωθεί, χωρίς φυσικά να σημαίνει κάτι, πως πεθερός του κ.Γεραπετρίτη είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του κ.Περιστέρη.

Το άλλο είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να τα βάλει , μετά από εντολή της Ουάσιγκτον, με το Ιράν, το οποίο ελέγχει τα στενά του Ορμούζ από τα οποία περνάνε δεκάδες τάνκερ Ελλήνων εφοπλιστών κάθε βδομάδα.

Αντιλαμβανόμαστε πως η κίνηση αυτή λίγο έλλειψε να εκτοξεύσει τα ασφάλιστρα των ελληνικών πλοίων προκαλώντας, ανυπολόγιστη ζημιά στην ελληνική ναυτιλία.

Χαρακτηριστικό είναι πως πετρέλαιο που κατάσχε το Ιράν, είχε προπληρωθεί από τεράστιο πετρελαϊκό όμιλο για 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έκαναν «φτερά», αφού το Ιράν δεν το έχει ακόμα επιστρέψει, ούτε και τους ναυτικούς, με τη ζημιά να είναι τεράστια! 

Τρίτο είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς στους εφοπλιστικούς κύκλους έφταναν πληροφορίες πως τον τελευταίο καιρό τους «άκουγαν» ιδιαίτερα «προσεκτικά» από την ΕΥΠ. Κάτι που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά αυτή τη περίοδο το μαρκάρισμα ήταν ιδιαίτερα «στενό» και συνεχές.

Προηγούμενο άρθροΛύγισε και τον Μέγα Αλέξανδρο η Ζωή Βαιοπούλου με την ομιλία της στην Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΣτα κάγκελα και ο Σαμαράς με τον πολιτικό “καραγκιόζη” Μητσοτάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ