Το πραγματικό του πρόσωπο φανερώνει για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Ο κύριος Γιαννακός αρνείται να στηρίξει τον αγώνα των υγειονομικών για τον ένα χρόνο αναστολής της εργασίας τους από τη φασιστική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει τη μορφή κινητοποιήσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα που συμπληρώνουν οι υγειονομικοί ένα χρόνο μακριά από τις εργασίες τους.
Ο κύριος Γιαννακός έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στις 31 Αυγούστου πηγαίνοντας κόντρα στις εξαγγελίες των υγειονομικών για αγώνα την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.
Αρνήθηκε επίσης να επαναλάβει έστω την τρίωρη στάση εργασίας και την 1η του μηνός.
Επίσης στα αιτήματα που έχει βγάλει στην δημοσιότητα, βρίσκεται τέταρτο η επιστροφή των υγειονομικών στις εργασίες τους.
Δεν θέλησε να το βάλει πρώτο κ Γιαννακός για να μη δυσαρεστήσει τα αφεντικά του και να μη χαλάσει τις σχέσεις του με τους κυβερνώντες αφού θα χτυπούσε άσχημα αν οι αναστολές βρισκόταν σε περίοπτη θέση πάνω-πάνω στη λίστα.
Στην τέταρτη θέση μπερδεύονται με τα άλλα αιτήματα και περνάει σε δεύτερη μοίρα ο λόγος που έχουν γονατίσει τα νοσοκομεία και έχουν πεθάνει τόσοι ασθενείς στους διαδρόμους πάνω στα ράντζα εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.
Μεγάλη η οργή των υγειονομικών προς το πρόσωπό του αφού τον θεωρούν σύγχρονο εφιάλτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ