Με φωνή που τρέμει και επηρεασμένος από όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό τοποθετήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο σύγχρονος εφιάλτης της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε όλα τα άλλα θέματα για αυτά που γίνονται στον κακό που την που αυτό άλλωστε είναι το παραμύθι που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων και έβγαλε από το κάδρο τις δικές του ευθύνες σε όλα αυτά που γίνονται με σκυμμένα κεφάλια οι υπουργοί γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα βρίσκονται στην καρέκλα μετά τις εκλογές.
Είναι εμφανές ότι έχει επηρεαστεί, καθώς μιλάει με τρεμάμενη φωνή, μπροστά στις απογοητευμένες… υπουργάρες του.
Ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε ειδική αναφορά στην Ενέργεια τονίζοντας ωστόσο πως οι πόροι του κράτους δεν είναι ανεξάντλητοι. Παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες όπως είπε της Ρωσίας να αποσταθεροποιεί κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ενώ έριξε τα βέλη του και στην Τουρκία κατηγορώντας την για τη συμπεριφορά της στο Μεταναστευτικό. «Εμείς προστατεύουμε τα σύνορά μας, να κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα».

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Για την ενέργεια

Το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό αλλά και τις πυρκαγιές, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον προοιωνίζει ένα δύσκολο χειμώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει 10πλασιαστεί, τόνισε κάνοντας λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα απειλή» λόγω της στάσης της Μόσχας. Είναι οργανωμένοι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια,σημείωσε. Ο κος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε ο Ερντογάν, που έχει δηλώσει πως θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Στο ενεργειακό ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχα προτείνει προ επταμήνου: πλαφόν και αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι,επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», συνέχισε. Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις.
Για την Τουρκία και το μεταναστευτικό

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις και το μεταναστευτικό στο εσωτερικό μέτωπο. Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας».

Προηγούμενο άρθροΠέφτει κάτω ξαφνικά ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Χρήστος Μπουγάδης
Επόμενο άρθροΞανά στα μανταλάκια ο “ματάκιας” Μητσοτάκης.. Le Monde: “Αποδυναμώνεται και κάνει στροφή στον αυταρχισμό”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ