Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακελειό του Στέφανου Χίου. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά πώς ακριβώς στήθηκε παραμάγαζο της ΕΥΠ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην οδό Γραβιάς 4.
Το ΚΕΤΥΑΚ (Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας) όπως το ονόμασαν ήταν το άντρο των μαφιόζων του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε αυτό συμμετείχε και ο Παναγιώτης Κοντολέων ο διοικητής δηλαδή τις ΕΥΠ αλλά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης Υπουργος Ψηφιακής Μεταρρύθμισης με κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγόρασαν συστήματα παρακολούθησης και μέσα σε αυτά και το Predator το οποίο ήταν αδύνατο λόγω του κόστους να το αγοράσει κάποιος ιδιώτης.
Από την πρώτη στιγμή εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε εντολή στον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη να εγκαταστήσει εκεί το άντρο το μαφιόζων δήθεν και καλά ότι ελέγχει την ασφάλεια του κυβερνοχώρου αλλά τα βρώμικα σχέδια ήταν αλλά….
Το εξωφρενικό είναι ότι όλα αυτά τα συστήματα παρακολούθησης αγοράστηκαν με ευρωπαϊκά κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης δηλαδή με χρήματα που προοριζόταν για την στήριξη στον ελληνικό λαό.
Με απευθείας αναθέσεις χωρίς να φαίνεται μέσα στο σύστημα της Διαύγεια αγόρασαν όλα τα λογισμικά καταγραφής συνομιλιών και παρακολουθήσεων και παρακολουθούσαν επισταμένα πολιτικούς δημοσιογράφους και απλούς πολίτες που θεωρούσαν κίνδυνο για το καθεστώς.
Η εγκατάσταση του Predator στα κινητά γινόταν μέσω ιστοσελίδων με αλλοιωμένο domain την οποία απαντούσε ο χρήστης και καλά για να δει το περιεχόμενό της και άμεσα το κακόβουλο λογισμικό έμπαινε στο κινητό δείχνοντας αναλυτικά τι ακριβώς έκανε ο χρήστης με ποιον μιλούσε και τι έλεγε.
Μία αλητεία δίχως τέλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμορία του που ακόμα και τώρα παραμένει ελεύθερη χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.